DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta divi cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.novembra plkst. 6.30 līdz 8.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.47 saņemts izsaukums uz Jauno ielu Limbažos, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā ir spēcīgs piedūmojums un pagrabā deg durvis 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Plkst. 22.49 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aglonas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Šo nelielās platības ugunsgrēku savlaicīgi varēja pamanīt pateicoties dūmu detektoram, kas bija nostrādājis un kaimiņi, to dzirdot, varēja izsaukt VUGD. Plkst. 20.18 darbs notikuma vietā noslēdzies. 

Plkst. 17.45 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgas ielā Rūjienā trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no degošā dzīvokļa vienu cilvēku evakuēja kaimiņš, kurš ir ugunsdzēsējs glābējs, bet tajā brīdī atradās no dienesta brīvajā laikā. Uzreiz pēc tam, notikuma vietā ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem un pārmeklējot spēcīgi sadūmoto dzīvokli, viņi tajā atrada vēl vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika izglābts. No pārējiem dzīvokļiem ugunsdzēsēji glābēji evakuēja astoņus cilvēkus. Ugunsgrēkā dega pirmā stāva dzīvoklis un tajā esošās sadzīves mantas dega 10m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 19.13.

Plkst. 12.19 saņemts izsaukums uz ceļu satiksmes negadījumu Jelgavas novada Glūdas pagastā, kura rezultātā vieglā automašīna atradās grāvī. Ugunsdzēsēji glābēji izcēla cilvēku no automašīnas un nodeva viņu NMPD mediķiem. Pēc tam atvienotas automašīnas akumulatora klemmes.

Plkst. 12.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Rendas pagastu, kur bija notikusi smagās un vieglās automašīnas sadursme. Negadījumā gāja bojā viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušo eļļu un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Ar glābšanas automobiļa palīdzību abi transportlīdzekļi tika novilkti no brauktuves, lai varētu atjaunot satiksmi. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc trīs stundām.

Vakar deviņos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ūdensvada ielu Jelgavā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. No vienas automašīnas ugunsdzēsēji glābēji izcēla cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Pēc tam sakārtota ceļa braucamā daļa.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūdra, koks, koka saknes, pagarinātājs, starpstāvu pārsegums un neapsaimniekota ēka.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI