DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ANO konferencē apliecinās Latvijas apņēmību sasniegt izvirzītos klimata neitralitātes mērķus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits 7.–8. novembrī piedalīsies ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 27. sesijas (COP27) atklāšanā.

Valsts prezidents savā uzrunā aicinās dalībvalstis mērķtiecīgāk plānot un ieviest pasākumus, kas ļautu savlaicīgi izpildīt Parīzes nolīgumā paredzētās saistības – ierobežot globālo sasilšanu zem 2° C un īpaši ģeopolitisko notikumu kontekstā paātrināt atteikšanos no dabasgāzes, pārejot uz atjaunīgajiem resursiem.

COP27 laikā Valsts prezidents arī piedalīsies diskusijā par enerģētikas nākotni un klimata izglītību, kā arī aizvadīs vairākas divpusējas tikšanās.

Par COP27:

No 6. līdz 18. novembrim Ēģiptē, Šarm eš Šeihā notiek ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 27. sesija (COP27). COP27 pulcē ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām (UNFCCC) 197 puses, starp tām – Eiropas Savienība (ES) un visas ES dalībvalstis.

COP27 tiks izskatīts progress Parīzes nolīgumā paredzēto saistību izpildē, proti, saistībā ar mērķi ierobežot globālo sasilšanu, lai tā būtu būtiski mazāka par 2° C salīdzinājumā ar pirmsindustriālo līmeni, kā arī turpināt centienus to ierobežot līdz 1,5º C. COP27 laikā valstis ar mazāk ambicioziem plāniem klimata pārmaiņu jomā tiks aicinātas nospraust un īstenot ambiciozākus mērķus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI