DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Katram pēc nopelniem vai visiem vienādi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai gan Latvijā sievietes ieņem labus amatus, vēl arvien novērojamas līdztiesības problēmas samaksas ziņā, jo vīrieši par līdzvērtīgiem pienākumiem mēdz saņemt augstāku algu.  Lai noskaidrotu galvenos iemeslus, kā arī rastu risinājumus, Sabiedrības integrācijas fonds aicina darba devējus, personāldaļu speciālistus un citus interesentus uz ekspertu diskusiju “Katram pēc nopelniem vai visiem vienādi? Atalgojums un sociālās garantijas”, kas notiks 8. novembrī plkst. 13.30, Jaunās Teikas pasākumu telpā “Minox”, kā arī tiešraidē Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā.

Eiropas Dzimumu līdztiesības institūta aprēķinātais 2020. gada dzimumu līdztiesības indekss jomā “Darbs”, kurā novērtē dzimumu atšķirības darba tirgū un elastību darba laikā, Latvijā novērtēts ar vērtību 74,2 punktiem – tas ir nedaudz virs Eiropas Savienības vidējā – 71,7, kur ar 1 apzīmē pilnīgu nevienlīdzību, 100 – pilnīgu vienlīdzību. Savukārt jomā “Nauda”, kur tiek vērtētas dzimumu atšķirības attiecībā uz finanšu resursiem un ekonomisko situāciju, Latvijas vērtējums ir 69,9 punkti, kas ir par 12,7 punktiem zemāk salīdzinājumā ar Eiropas Savienības vidējo radītāju – 82,6. Vienlīdzīgs atalgojums, vienādas darba stundas un vienlīdzīga līdzdalība varētu izraisīt globālu labklājības pieaugumu, kā arī radīt papildu priekšrocības, piemēram, zemākus nepietiekama uztura rādītājus un bērnu mirstības līmeni.

“Dzimumu līdztiesība darbā ir svarīga ne tikai taisnīguma vārdā un konkrēto indivīdu labā, bet arī kopējās ekonomikas un organizāciju veiktspējas labā. Dažādi pētījumi pierāda, ka iekļaujošas komandas pieņem labākus biznesa lēmumus, jo tās ir spējīgas risināt problēmas vai situācijas no dažādiem skatu punktiem. Taču vienlīdzīga atalgojuma prakses ieviešana vienas organizācijas līmenī neatrisinās pastāvošo problēmu, tā ir jārisina valsts, darba devēju, sociālo partneru un pašu darbinieku sadarbības līmenī,” saka Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Diskusijā piedalīsies Sabiedrības integrācijas fonda Sekretariāta direktora vietnieks, Pilsoniskās sabiedrības atbalsta departamenta direktors Reinis Lasmanis, biedrības “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR) valdes locekle Dace Helmane, “Fontes” pētījumu grupas vadītāja un valdes locekle Anta Praņēviča, mazumtirgotāja “Elvi Latvija” komercdirektore Laila Vārtukapteine un SIA “Reitan Convenience Latvia” valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena, savukārt diskusiju vadīs pasākumu un forumu moderators, TV un radio raidījumu vadītājs Haralds Burkovskis.

Diskusijas mērķis ir  noskaidrot darba devēju viedokli par atšķirībām atlīdzībā un sociālajās garantijās, darba devēju redzējumu par to, kā tam būtu jābūt un kā ir patiesībā.

Aicinām visus interesentus piedalīties diskusijā klātienē – Jaunās teikas pasākumu telpā “Minox”, Gustava Zemgala gatve 74, māja “Teodors”, 14 stāvā, Rīgā vai attālināti Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā: https://fb.me/e/5hlPfqQE0. Lai piedalītos pasākumā, nepieciešams reģistrēties iepriekš: https://smarthr.lv/dzimumu_diskriminacija_darba_vide_4

Lai tiešraides laikā saņemtu atbildes uz sevi interesējošiem jautājumiem, lūgums tos sūtīt iepriekš uz e-pastu kristina.ilatovska@olsen.lv vai uzdot translācijas laikā Facebook tiešraides komentāru sadaļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI