DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Daugavpilī cieta cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.novembra plkst. 6.30 līdz 4.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 19.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks izcēlies piecstāvu mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns 1m2 platībā un no tā izglābts cilvēks, kas negadījumā cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dzīvoklī, kurā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās iekļuva kaimiņš un no tā izglāba cilvēku. Ugunsdzēsēji glābēji nodzēsa ugunsgrēku, pārbaudīja apkārtējos dzīvokļus un izvēdināja telpas. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 19.55.

VUGD pateicas drosmīgajam iedzīvotājam, kas ar savu pašaizliedzīgo rīcību iespējams izglāba cilvēka dzīvību. Traģiskākie ugunsgrēki nereti norisinās nelielās platībās, notiekot gruzdēšanai vai degšanai ar nelielu liesmu, kā rezultātā intensīvi izdalās degšanas produkti. Piedūmotā vidē cilvēkam pietiek veikt tikai dažas ieelpas, lai viņš sajustu veselības un vēlāk arī apziņas traucējumus. Tieši dūmu detektors, kas savlaicīgi ar skaļas skaņas palīdzību signalizē par izveidojušos sadūmojumu, ļauj cilvēkiem izglābties.

Plkst. 21.42 saņemts izsaukums uz Melnsila ielu Rīgā, kur no piecstāvu dzīvojamās mājas logiem nāk dūmi. Ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no otrā stāva dzīvokļa nāk viegli dūmi, iekļūstot dzīvoklī no tā izglābts viens cilvēks. Plkst. 22.13 ugunsgrēks likvidēts un tajā dega sadzīves mantas 1m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, neapsaimniekota ēka, malka, šķūnis un vieglā automašīna.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI