DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Jaunā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre – Gunda Reire

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2022. gada 2. novembra Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres pienākumus sāk pildīt Dr.soc.pol. Gunda Reire.

G. Reire līdz šim bijusi Latvijas ārlietu ministra padomniece stratēģiskās komunikācijas, demokrātijas un publiskās diplomātijas jautājumos. Viņai ir plaša profesionālā pieredze, tostarp bijusi vairāku ministru padomniece, vadījusi Saeimas priekšsēdētājas un izglītības ministres birojus, bijusi Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājas vietniece. 

Viņas pētniecisko interešu lokā ir daudzpusējā starptautiskā sadarbība, ANO jautājumi un attiecības ar Krieviju. G. Reire ir autore virknei zinātnisko publikāciju par ANO, Latvijas ārpolitiku, tostarp Latvijas dalību ANO institūcijās, Latvijas un Krievijas attiecībām, bijusi zinātniskā redaktore vairākiem rakstu krājumiem. G. Reire ir vieslektore Rīgas Juridiskajā augstskolā un Rīgas Stradiņa Universitātē, kā arī Starptautisko pētījumu centra direktore.

Bijusi Fulbraita programmas stipendiāte zinātniskajā pētniecībā Džona Hopkinsa Universitātes SAIS Transatlantisko attiecību centrā ASV.

Līdzšinējā parlamentārā sekretāre Z. Kalniņa-Lukaševica ievēlēta 14. Saeimā un kļuvusi par Saeimas priekšsēdētāja biedri. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauž pateicību Z. Kalniņai-Lukaševicai par darbu Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres amatā, nodrošinot profesionālu un atbildīgu sadarbību ar Saeimu un pārstāvot Latvijas intereses pasaulē un Eiropā: “Esmu pateicīgs Zandai par ilggadējo labo sadarbību Ārlietu ministrijā un novēlu panākumus, pildot augsto Saeimas priekšsēdētāja biedres amatu”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI