DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

“LVM zemes dzīles” derīgo izrakteņu ieguves vietās pieejamas atsijas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojas laiks, kad ceļu būvē neaizstājami kļūst šķembu un smilts maisījumi ar saistvielām nesaistītu ceļu konstruktīvo kārtu izbūvei. Desmit "LVM Zemes dzīles" derīgo izrakteņu vietās šobrīd ir pieejamas atsijas, kas ir ražošanas procesā iegūts viendabīgs produkts un nodrošina īpaši augstas kvalitātes ceļa segas pamata izbūvi.

“Ceļu būvniecībā izmantojot atsijas, nav riska uzdurties māla lēcām vai virsizmēra frakcijas materiāliem. Papildus tam klients iegūst ne tikai produktu ar viendabīgu kvalitāti, bet arī tā iekraušanas process ir ērtāks, kas savukārt samazina izmaksas un saīsina minerālo materiālu izvešanas laiku. Turklāt precīzāks daļiņu sadalījums ļauj atsijas izmantot ceļa segas pastiprinātas salizturīgas kārtas būvniecībā vai produktu ražošanai, piemēram, betona bruģim,” skaidro "LVM Zemes dzīles" kvalitātes speciālists Rinalds Šimens.

atsijas 2022

Lai minimizētu klientu riskus un nodrošinātu produktu atbilstību kvalitātes kritērijiem, LVM ir sertificējusi minerālo materiālu un to maisījumu ražošanas procesa kontroli 50 derīgo izrakteņu ieguves vietās, no kurām 10 vietās šobrīd ir pieejamas atsijas.

Ieviestās ražošanas procesa kontroles ietvaros “LVM Zemes dzīles” sagatavotajiem produktiem izsniedz ekspluatācijās īpašību deklarācijas un CE marķējumus, kas tālāk ir izmantojami izejmateriālu kvalitātes un izcelsmes apliecināšanai būvobjektos izmantojamo būvmateriālu saskaņošanai, kā arī augstākas pievienotās vērtības produktu ražošanas procesos. Klientiem piedāvāto produktu kvalitāte regulāri tiek novērtēta “LVM Zemes dzīles” testēšanas un pētniecības laboratorijā, kuras darbība akreditēta atbilstoši LVS EN ISO/IEC 17025:2017 prasībām.

Izvērtējot klientu vajadzības un attiecīgo situāciju, iespējams sagatavot sertificētus minerālo materiālu maisījumus arī pēc individuāla klienta pasūtījuma.

Par sadarbības iespējām, pieejamiem minerāliem materiāliem un to maisījumiem derīgo izrakteņu ieguves vietās aicinām sazināties ar LVM Zemes dzīles klientu attiecību speciālistēm:

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI