DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU Kultūras centrs aicina apmeklēt Āgenskalna amatiermākslas festivālu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Iepazīstinot Āgenskalna un Rīgas iedzīvotājus ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Kultūras centru kā jaunu Āgenskalna apkaimes kultūrvietu, 4. un 5. novembrī rīdzinieki tiek aicināti bez maksas apmeklēt dažādus kultūras notikumus, ko piedāvā RTU amatiermākslas kolektīvi.

Festivālu 4. novembrī plkst. 17.00 ieskandinās RTU stīgu ansambļa «Gaiva» kamerkoncerts Rīgas centrālās bibliotēkas (RCB) Āgenskalna filiālbibliotēkā, Eduarda Smiļģa iela 46.

5. novembrī RTU Kultūras centra telpās, Meža ielā 1k-1 visas dienas garumā notiks pasākumi dažādām mērķauditorijām. Programma sāksies ar izzinoši muzikālu bērnu rītu. Pirmajā daļā plkst. 12.00 ar latviešu tautas ticējumiem, dziesmām un rotaļām Mārtiņdienas noskaņā apmeklētājus ievadīs RTU studentu teātris «Spēle» un folkloras kopa «Laiksne». Bet plkst. 13.30 bērnu rīta otrajā daļā iestudējumu krievu valodā «Dzirnavnieces noslēpums» pēc Kārļa Skalbes pasakas «Kaķīša dzirnavas» motīviem demonstrēs RTU studentu teātris «Kamertonis».

Pasākumu programma plkst. 17.00 turpināsies ar RTU amatiermākslas kolektīvu koncertu «Rudens mežā». Tajā uzstāsies RTU vokālais ansamblis «Jauna nianse», postfolkloras kopa «Daba san», sieviešu koris «Delta», jauktais koris «Vivere» un studentu pūtēju orķestris «SPO». Savukārt dienas programmu noslēgs danču vakars ar populāru tautas mūzikas izpildītāju Kristīnes Kārkles-Kalniņas un Edgara Kārkļa piedalīšanos. Dančus mācīs RTU Tautas deju ansambļa «Vektors» mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale un repetitors Kaspars Brauns.

Festivāla laikā no 4. līdz 16. novembrim RCB Āgenskalna filiālbibliotēkas 1. stāva vestibilā varēs aplūkot RTU Kultūras centra māksliniecisko kolektīvu veidoto izstādi «Mans Āgenskalns». Tā ir veltīta valsts svētkiem un tajā būs aplūkojami darbi, kas vēstīs par piederības sajūtu Āgenskalna apkaimei.

Projektu «Āgenskalna amatiermākslas festivāls» līdzfinansē Rīgas Sabiedrības integrācijas programma. Tā kā uz pasākumiem ir aicināti arī Latvijā dzīvojošie bēgļi no Ukrainas, tad pasākumos tiks izmantota arī angļu un krievu valoda.

Ieeja visos pasākumos – bez maksas. Plašāka informācija – RTU Kultūras centra mājaslapā www.rtu.lv/lv/kultura un sociālajos medijos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI