DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija atsāks lekciju ciklu vidusskolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 2. novembrī, ar aizsardzības ministra Arta Pabrika lekciju Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā tiks atsākts lekciju cikls vidusskolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?”,  ko Aizsardzības ministrija rīko sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem.

Lekcijās skolēni varēs uzzināt vairāk par visaptverošo valsts aizsardzību, Latvijas aizsardzības spējām un drošības izaicinājumiem un sabiedroto klātbūtni Latvijā. Tāpat jaunieši varēs iegūt informāciju par iespējām iesaistīties Jaunsardzē, iestāties Zemessardzē un pievienoties Nacionālo bruņoto spēku profesionālajam dienestam.

Lekcijai „Kā mēs sargājam Latviju?” šobrīd pieteikušās aptuveni 100 vidusskolas no visas Latvijas. Vidusskolas tām var pieteikties mācību gada laikā pie Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Militāri publiskās informācijas nodaļas vecākā referenta Riharda Miķelsona, rakstot uz e-pastu Rihards.Mikelsons@mod.gov.lv.

Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem, veidojot dialogu ar skolēniem par viņus interesējošiem jautājumiem.

Visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanas mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Šāda visaptveroša pieeja valsts aizsardzībai spēs ilgtermiņā nodrošināt Latvijas iedzīvotāju atbildīgu attieksmi pret valsti un tās drošību, mazināt plaisu starp iedzīvotājiem un valsts pārvaldes institūcijām, kā arī novērst šķelšanos starp Latvijas iedzīvotājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI