DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Valsts meža dienests papildina informāciju Oficiālās statistikas portālā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts meža dienests turpina atjaunot datus par mežsaimniecību un medījamajiem dzīvniekiem Oficiālās statistikas portālā stat.gov.lv. Informācija papildināta ar jauniem interaktīviem grafikiem, ģeotelpiskiem datiem, kā arī 2023. gada datu publicēšanas kalendāru.

Šogad Valsts meža dienests statistikas portālā stat.gov.lv aktīvi publicējis statistiskos pārskatus par meža atjaunošanu, koku ciršanu, meža bojājumiem, medījamo un nomedīto dzīvnieku skaitu, kā arī citu informāciju. Nesen publicēti 2022.gada 1. un 2. ceturkšņa dati par plānotajiem koku ciršanas apjomiem, savukārt interaktīvie grafiki papildināti ar grafikiem par medījamajiem dzīvniekiem un meža reproduktīvā materiāla ražošanu. Karšu pārlūkā pieejami atjaunoti ģeotelpiskie dati par meža platībām, mežu īpatsvaru, jaunaudžu īpatsvaru, sadalījumu pa koku sugām, mežu tipiem. Pieejams arī 2023. gada datu publicēšanas kalendārs ar datumiem, kuros tiks publicēti nākamie dati.

Valsts meža dienesta sagatavotie statistikas dati  par mežsaimniecību un medījamajiem dzīvniekiem pieejami ikvienam portāla stat.gov.lv apmeklētājam. Apkopotie statistikas dati ir ērti lietojami, jo tie vairs nav jāmeklē par katru periodu atsevišķi Valsts meža dienesta tīmekļvietnē. Statistikas portālā atrodami arī dati par iepriekšējiem gadiem, kas ļauj tos ērti salīdzināt. Datu tabulām pieejami metadati ar tabulās ietverto definīciju skaidrojumiem, kā arī lietotājiem ir iespēja skatīt interaktīvus vizuālos materiālus, ko var lejupielādēt dažādos formātos.

Oficiālās statistikas portālā ir pieejams arī karšu pārlūks, kas ļauj skatīt tematiskās kartes, saskatīt ģeotelpiskās sakarības, kā arī lejupielādēt ģeotelpisko statistiku. Tāpat portālā pieejams datu publicēšanas kalendārs – lietotāji var redzēt, kad Valsts meža dienests plāno publicēt ikgadējo statistiku.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas atrodas zemkopības ministra padotībā. Dienests uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību un uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI