DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtē stingro Latīņamerikas un Karību valstu reakciju uz Krievijas agresiju Ukrainā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 26. un 27. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas un Karību valstu kopienas (Community of Latin American and Caribbean States, CELAC) ārlietu ministru sanāksmē Buenosairesā, Argentīnā.

Sanāksmē E. Rinkēvičs uzsvēra noteikumos balstītas starptautiskās kārtības nozīmi un atzinīgi vērtēja CELAC valstu stingro reakciju uz Krievijas agresiju Ukrainā. “Mūsu reģionu attiecību pamatā ir kopīga izpratne par noteikumos balstītas starptautiskās kārtības un daudzpusējas sadarbības neaizstājamo lomu globālā miera, drošības, cilvēktiesību un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā. Latvija atzinīgi vērtē stingro nostāju, ko CELAC valstis ieņēmušas, lai atbalstītu ANO Statūtus un iestātos par Ukrainas – suverēnas valsts, kas ir pakļauta uzbrukumam – tiesībām aizstāvēties,” atzīmēja ārlietu ministrs.

E. Rinkēvičs arī norādīja uz nepieciešamību aktīvāk sadarboties daudzpusējos formātos, lai kopīgiem spēkiem mazinātu globālās pandēmijas seku negatīvo ietekmi un cīnītos pret klimata pārmaiņām. “Laikā, kad pasaule atgūstas no globālas pandēmijas un dara visu iespējamo, lai tiktu galā ar klimata pārmaiņu arvien postošākajām sekām, ir nepieciešama efektīva daudzpusēja sadarbība. Tāpēc jāpadziļina ES un CELAC attiecības un jāstrādā, lai panāktu vienotāku pozīciju daudzpusējos formātos,” pauda ārlietu ministrs.

Informācijai

ES un CELAC valstu stratēģiskā partnerība dibināta 1999. gadā pirmajā Eiropas Savienības un Latīņamerikas un Karību valstu kopienas un valdību vadītāju samitā Riodežaneiro, Brazīlijā. Lai padziļinātu abu reģionu sadarbību, 2015. gadā ES un CELAC samitā tika pieņemts lēmums samitu starplaikos organizēt ārlietu ministru līmeņa tikšanās. Darba jautājumu risināšanai regulāri tiekas ES un CELAC vecākās amatpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI