DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministre piedalīsies Baltijas Padomes sanāksmē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone piektdien, 28. oktobrī, piedalīsies 28. Baltijas Padomes sanāksmē, kur kopā ar Baltijas Asamblejas prezidentu Jāni Vucānu, Igaunijas ārlietu ministru  Urmasu Reinsalu (Urmas Reinsalu) un Lietuvas ārlietu viceministri Jovitu Nelipšieni (Jovita Neliupšienė) atskatīsies uz Latvijas prezidentūras Baltijas Asamblejā un Baltijas Ministru padomē paveikto. Sanāksmē tiks diskutēts par būtiskākajiem Baltijas valstu sadarbības aspektiem un nākotnes perspektīvām. Igaunijas ārlietu ministrs informēs par Igaunijas prezidentūras prioritātēm Baltijas Ministru padomē 2023. gadā.

Šā gada 1. janvārī, Latvijai kļūstot par Baltijas Ministru padomes prezidējošo valsti, tika izvirzītas  trīs prioritātes: drošības un aizsardzības stiprināšana reģionā, cīņa pret hibrīdo apdraudējumu un dezinformāciju; ekonomikas modernizācija, virzot zaļo un digitālo pāreju, savienojamību un reģionālo infrastruktūras projektu attīstību; stratēģiskas un ambiciozas Austrumu partnerības stiprināšana un atbalsts pilsoniskajai sabiedrībai Baltkrievijā.

Taču kopš 24. februāra aizsardzības un enerģētiskās drošības jautājumi, kā arī stingrs un vienots atbalsts Ukrainai kļuva par dominējošiem Baltijas valstu sadarbībā. Krievijas īstenotais pilna mēroga iebrukums Ukrainā pilnībā mainīja attiecības ar Krieviju, un šobrīd Baltijas valstis aktīvi iesaistās ES sankciju pret Krieviju izstrādē un ieviešanā.

Baltijas Padomes noslēgumā Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns un  ekonomikas ministre Ilze Indriksone kopā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem parakstīs kopīgo paziņojumu par Baltijas valstu sadarbībā šogad paveikto un prioritārajiem jautājumiem nākamajā gadā. 29. Baltijas Padome notiks Igaunijas prezidentūras laikā Tallinā.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone no šī gada 27. oktobra līdz 29. oktobrim ārlietu ministra Edgara Rinkēviča prombūtnes laikā pilda ārlietu ministra pienākumus.

Informācijai:

Baltijas Ministru padome (BMP) ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija, kas izveidota 1994. gada 13. jūnijā. BMP uzdevums ir nodrošināt sadarbības nepārtrauktību valstu izpildvaru līmenī. BMP prezidējošās valsts statuss Baltijas valstu vidū tiek mainīts ik pēc gada.

Baltijas Padome ir Baltijas Asamblejas sekretariāta un BMP Sadarbības padomes kopīga sanāksme, kuras laikā Sadarbības padomes priekšsēdētājs (prezidējošās valsts ārlietu ministrs) sniedz atskaiti par gada laikā paveikto. Savukārt nākamās prezidējošās valsts ārlietu ministrs informē par nākamās prezidentūras prioritātēm un plānotajiem darbiem, kas tiek iekļauti Baltijas Padomes kopīgajā paziņojumā. BMP Sadarbības padomē darbojas Baltijas valstu ārlietu ministri. Padomes pienākums ir Baltijas valstu sadarbības vispārēja koordinācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI