DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās dienās dzēsti vairāki ugunsgrēki dzīvojamās mājās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 21. oktobra plkst. 6.30 līdz 24. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 119 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, 46 uz glābšanas darbiem, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 10.28 saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Medumu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva dzīvojamai mājai ir iebrucis jumts un tā deg 90m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 14.39 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 13.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Juglasciema bulvāri Rīgā, kur aizdegusies dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu daudzdzīvokļu ēkai deg fasāde pirmajā stāvā 40m2, sadzīves mantas otrā stāva dzīvoklī 60m2 un balkons 3m2 platībā. Karstuma ietekmē bojātas arī divas automašīnas. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 15.59.

Plkst. 7.44 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kalēju ielu Jēkabpilī, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega jumta pārsegums 60m2 un divas istabas 40m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 11.08.

Naktī uz sestdienu plkst. 00.03 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils ielu Jaunjelgavā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja pilnā 90m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi pabeigti plkst. 9.43.

Piektdien plkst. 23.39 VUGD saņēma informāciju, ka Vējavas ielā Ādažos ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg malkas šķūnis un liesmas izplatījušās uz blakus esošo dzīvojamo māju. Ugunsgrēkā dega šķūnis 60m2 un dzīvojamās mājas otrais stāvs 220m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, ugunsdzēsēji glābēji ēkā atrada kaķi un viņu izglāba. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 3.42.

Plkst. 13.10 VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Dundagas pagastā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva ēkas jumts jau deg ar atklātu liesmu 120m2 un starpstāvu pārsegums 30m2 platībā. No ēkas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens cieta. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.04.

Piektdien VUGD saņēma informāciju, ka Dreiliņupē Rīgā apmēram 500 metrus garumā konstatēts nezināmas vielas piesārņojums. Ugunsdzēsēji glābēji uzstādīja absorbējošās bonas, lai novērstu vielas tālāku izplatīšanos. Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta un Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI