DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies “Rīgas konferences 2022” diskusijā par drošības stiprināšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 22. oktobrī, plkst. 15.30 aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies starptautiskā drošības foruma “Rīgas konference 2022” paneļdiskusijā par drošības stiprināšanu pašreizējā ģeopolitiskā situācijā “Defending every inch”.

Kopā ar A. Pabriku paneļdiskusijā piedalīsies Māršala centra Starptautisko un drošības studiju koledžas dekāns Endrjū Mihta (Andrew Michta) un NATO ģenerālsekretāra bijušais asistents aizsardzības politikas un plānošanas jautājumos Patriks Tērners (Patrick Turner), apspriežot sabiedroto turpmāko aizsardzības un atturēšanas stratēģiju, ekonomikas veidošanu kara laika apstākļos un līdzsvara ievērošanu starp drošību un labklājību.

Starptautiskajā drošības forumā piedalīsies arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, lai apspriestu Rietumvalstu iespējas mācīties no Ukrainas pieredzes, lai sekmētu sabiedrības sagatavotību un noturību dažādās krīzes situācijās.  

 Kā ziņots, 21. un 22. oktobrī norisinās ikgadējais starptautiskās drošības un politikas forums “Rīgas konference 2022”, kurā šogad dalībniekus uzrunās  NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks jautājumos par ekonomiku cilvēku labā Valdis Dombrovskis un NATO ģenerālsekretāra politikas plānošanas vadītāja profesore Benedeta Berti. Konferenci atklāja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un bijušais Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts (Carl Bildt).

Šogad “Rīgas konferences” diskusiju centrā būs drošības centieni, kas nepieciešami globālā miera saglabāšanai, ņemot vērā Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā, kodolšantāžu un agresīvo ārpolitiku. Tāpat foruma dalībnieki meklēs risinājumus pieaugošajiem izaicinājumiem pārtikas, enerģētikas un globālās tirdzniecības jomās.

“Rīgas konferenci” organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija, Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija sadarbībā ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu un Konrāda Adenauera fondu Baltijas valstīs.

Ar “Rīgas konferences 2022” programmu var iepazīties pasākumā vietnē www.rigaconference.lv, kur ikviens interesents arī var vērot starptautiskā foruma tiešraidi. Pasākuma tiešraidi nodrošina arī 35 mediju partneri un sociālo mediju platformas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI