DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar ES līderiem lems par dabasgāzes cenas samazināšanas mehānismiem un atbalsta turpināšanu Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš 20. - 21. oktobrī, piedalīsies Eiropas Savienības dalībvalstu valstu un valdību vadītāju sanāksmē, Eiropadomē, Briselē, kurā plānots lemt par pasākumiem dabasgāzes cenas samazināšanai un atbalsta turpināšanu Ukrainai.

Krievijas brutālā kara Ukrainā rezultātā ir būtiski pieaugušas energoresursu, tostarp dabasgāzes cenas, tāpat ir aktuāls jautājums par dabasgāzes pieejamību. Līdz ar to Eiropas Savienības (ES) līmenī plānots lemt par dabasgāzes cenas samazināšanas mehānismiem, piemēram, nosakot dabasgāzes cenas griestus.

ES līderi plāno arī lemt par atbalsta turpināšanu Ukrainai, pret kuru Krievija īsteno aktīvu karadarbību, tostarp regulāri apšauda un grauj tās civilo infrastruktūru.

Tāpat, ņemot vērā Nordstream gāzes vadiem nodarītos tīšos bojājumus, plānots lemt par sadarbības stiprināšanu ES līmenī, lai aizsargātu kritisko infrastruktūru. ES līderi plāno arī diskusiju par turpmāko attiecību veidošanu ar Ķīnu.

Ministru prezidents pirms Eiropadomes plāno piedalīties Eiropas Tautas partijas samitā un Baltijas un Ziemeļvalstu NB6 koordinācijas sanāksmē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI