DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS iepazīstinās ar projektā “Cienīgs darbs sociālās jomas darbiniekiem” sasniegtajiem rezultātiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 19. oktobrī, notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) īstenotā projekta “Cienīgs darbs sociālās jomas darbiniekiem Latvijā” noslēguma konference, kurā plānots atskatīties uz projekta īstenošanas laikā gūtajām atziņām, panākumiem un ieguvumiem no profesionālajiem mācību semināriem un diskusijām gan sociālās jomas darbiniekiem, gan pašvaldību politiķiem. 

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: “Laikā, kamēr LPS sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām īstenoja apjomīgo projektu, tika piedzīvotas vairākas krīzes, kuras lielā mērā gūlās uz pašvaldību sociālo darbinieku pleciem – covid-19 pandēmija, karš Ukrainā un bēgļu pieplūdums arī Latvijas pašvaldībās, un šī brīža energoresursu cenu kāpums. Tāpat būtiskas pārmaiņas un izaicinājumus sociālo darbinieku ikdienas darbos ir ienesusi administratīvi teritoriālā reforma, kur procesi vēl turpinās. Tāpēc īpaši vērtīgi bija organizēt mācību seminārus, diskusijas un pieredzes apmaiņu, kas stiprinājušas un papildinājušas sociālo darbinieku zināšanas, psiholoģisko, emocionālo noturību, komandas vadības, un komunikācijas prasmes.”

Konferenci atklās Norvēģijas Karalistes vēstniece Latvijā V.E. Īne Morenga (Ine Måreng), LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns. Projekta partneri no Norvēģijas dalīsies pieredzē, kā organizēt darbu, lai izvairītos no darbinieku izdegšanas, kā atpazīt to un rīkoties preventīvi. LPS padomniece Sniedze Sproģe prezentēs rekomendācijas cienīga darba principu īstenošanai sociālajā sektorā Latvijā.

Projekta mērķis ir veicināt cienīga darba principu īstenošanu sociālā jomas darbinieku darba vides uzlabošanai Latvijā, izmantojot sociālo dialogu šī mērķa sasniegšanai. Šī projekta laikā no 2020. gada aprīļa ir notikuši 12 gan attālināti, gan klātienes profesionālie mācību semināri par tēmām, kuras aktuālas sociālo dienestu vadītājiem, sfēras profesionāļiem un politiķiem. Pasākumus kopumā apmeklējuši teju pusotrs tūkstotis dalībnieku.

Latvijas Pašvaldību savienības partneri šajā projektā ir Latvijas Pašvaldību darbinieku arodbiedrība, Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija (KS), Norvēģijas Pašvaldību darbinieku arodbiedrība (Fagforbundet).

Konference klātienē notiks 19. oktobrī, viesnīcā Bellevue Park Hotel Riga, no plkst. 10:00 līdz 16:00. Dalībniekiem, kuri iepriekš pieteikušies, būs iespēja arī sekot līdzi tiešraidei Zoom platformā. 

Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014-2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālu atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI