DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Moldovas pārstāvju pieredzes apmaiņas vizīte Valsts robežsardzes koledžā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

No 2022.gada 4.oktobra līdz 7.oktobrim Valsts robežsardzes koledžā pieredzes apmaiņas vizītē bija ieradušies Moldovas Nacionālās Robežpolicijas pārstāvji. Vizītes mērķis bija iepazīties ar Valsts robežsardzes profesionālās sagatavošanas sistēmu, proti, reflektantu atlases un uzņemšanas procesu, studiju un mācību procesa organizēšanu un īstenošanu, kvalifikācijas paaugstināšanas sistēmu, informācijas tehnoloģiju un elektroniskās apmācības pielietošanu robežsargu profesionālajā sagatavošanā.

Vizīte notika saskaņā ar Latvijas Republikas Valsts robežsardzes un Moldovas Republikas Iekšlietu ministrijas Robežpolicijas Ģenerālinspektorāta sadarbības plānu 2022.gadam.

Robežas drošības kompetenču centra vadītājs Andrei Svet, Robežas drošības kompetenču centra Sociāli humanitāro zinātņu un valodu nodaļas vadītāja Inga Turetchi un Robežpolicijas Personāla Ģenerālinspektorāta Apmācību departamenta Sākotnējās apmācības nodaļas vadītājs Andrian Crintea iepazinās ar Valsts robežsardzes koledžas darbību un infrastruktūru, apmeklēja Profesionālās un taktiskās apmācības centru “Janopole” un vēroja Valsts robežsardzes XIX robežsargu norīkojumu sacensību norisi. Izglītības iestāžu pārstāvji dalījās pieredzē, apsprieda idejas attiecībā uz robežsargu profesionālās sagatavošanas sistēmas pilnveidošanu, kā arī iezīmēja iespējamos turpmākos sadarbības virzienus.

Tāpat vizītes ietvaros Moldovas Nacionālās Robežpolicijas pārstāvji viesojās pie Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas sadarbības partnera - Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kas īsteno otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu „Robežapsardze” Valsts robežsardzes amatpersonām. Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne profesore Iluta Arbidāne iepazīstināja ar akadēmijas studiju un pētniecisko vidi.

Šajā pieredzes apmaiņas vizītē iegūtā informācija Moldovas Nacionālās Robežpolicijai būs noderīga personāla izglītošanas sistēmas pilnveidošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI