DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2022. gada 6. oktobris uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 6. oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 37 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 25 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes, Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā 17 Krievijas, vienam Ukrainas, vienam Uzbekistānas un diviem Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl četriem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Terehovas un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Ukrainas, viens Krievijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Ukrainas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – pieciem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Serbijas, vienam Rumānijas un vienam Polijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI