DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs pieņem Spānijas Karalistes vēstnieku iepazīšanās vizītē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 6. oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Manuelu Alhamu Orenesu (Manuel Alhama Orenes), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sarunas laikā A. Pelšs atzinīgi novērtēja Latvijas un Spānijas divpusējās attiecības, kā arī pateicās par Spānijas aktīvo dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā un Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā.  

Valsts sekretārs atzīmēja, ka ekonomiskās darbības jomā ir jāizskata iespējas padziļināt sadarbību nozarēs ar augstu pievienoto vērtību, piemēram, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, mašīntulkošanas pakalpojumi. Runājot par sadarbību kultūrā un izglītībā, A. Pelšs atzīmēja perspektīvas plašākai spāņu valodas apguvei Latvijā un aicināja to veicināt jaunā vēstnieka kadences laikā.

Manuels Alhama Oreness savu karjeru Spānijas diplomātiskajā dienestā sāka 2004. gadā. Šajā laikā strādājis Haiti, Luksemburgā, Ženēvā, bet pēdējos sešus gadus bijis direktora vietnieks ārlietu un imigrācijas jautājumos Iekšlietu ministrijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI