DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs apmainās ar pieredzi par civilo aizsardzību ar Baltijas valstu, Polijas un Somijas iekšlietu ministriem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons 2022. gada 5. un 6. oktobrī Baltijas valstu, Polijas un Somijas iekšlietu ministru sanāksmē Helsinkos, Somijā, uzsvēra civilā aizsardzības nozīmīgumu šā brīža ģeopolitiskajos apstākļos.

“Ņemot vērā Krievijas izraisīto karu Ukrainā un ukraiņu pieredzi, ir pārskatīti nacionālajā civilās aizsardzības plānā paredzētie pasākumi, īpašu uzmanību pievēršot masveida evakuācijas pasākumiem un rīcībai iespējama valsts apdraudējuma gadījumā. Paredzēts arī izveidot operatīvās vadības centru, lai koordinētu civilās aizsardzības sistēmas darbību katastrofu, militārā iebrukuma vai citu apdraudējumu gadījumā. Tāpat plānots pilnveidot valsts materiālo rezervju sistēmu. Kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu turpināsim risināt apmācības jautājumus civilās aizsardzības jomā primāri valdības pārstāvjiem, ministrijām un pašvaldībām” vizītes laikā norādīja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.

Iekšlietu ministri dalījās pieredzē par iekšējās drošības stiprināšanu un apsprieda civilās aizsardzības sistēmas attīstību reģiona valstīs. Vizītes ietvaros ministri iepazinās ar Helsinku civilās aizsardzības infrastruktūru, tai skaitā patvertni Helsinkos, kurā var uzņemt līdz 6000 personu un kas ikdienā tiek izmantota kā sporta zāle bērniem un automobiļu stāvvieta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI