DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par zemessargu ieskaitīšanu aktīvajā dienestā mobilizācijas gadījumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 6.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumos, kas mobilizācijas gadījumā paredz zemessargus ieskaitīt aktīvajā dienestā karavīra statusā. 

Tāpat trešajā – galīgajā – lasījumā rītdien plānots skatīt Kriminālprocesa likuma grozījumus, kas cita starpā paredz ieviest izmeklētāja palīga institūtu, un grozījumus likumā, kas nepieciešami, lai atvērto datu veidā varētu publicēt apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas datus. 

Vēl Saeima trešajā lasījuma skatīs izmaiņas regulējumā saistībā ar būvniecības projektu īstenošanu teritorijās ap militārajiem lidlaukiem un militārās aviācijas poligoniem. 

Otrajā lasījumā deputāti skatīs likumu grozījumus, kas paredz par braukšanu dzērumā noteikt kriminālatbildību. 

Darba kārtībā ir arī “Rail Baltica” likuma projekts, un deputāti skatīs priekšlikumus likumprojekta otrajam lasījumam. 

Vēl otrajā lasījumā darba kārtībā ir Izglītības likuma grozījumi, lai varētu īstenot plašāku pedagogu aizsardzību pret skolēnu emocionālu vai fizisku vardarbību. 

Savukārt pirmajā lasījumā deputāti konceptuāli lems par likumprojektu, kas paredz Lielstraupes pili bez atlīdzības nodot Cēsu novada pašvaldībai. 

Saeimā iesniegti arī jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot ierosinājumus par pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu atsevišķiem pārtikas produktiem (piena produktiem, gaļai, zivīm, olām), kā arī medikamentiem.   

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi rītdienas sēdē pirmajā lasījumā skatīt likumprojektu, lai visiem no kara bēgošo ukraiņu bērniem sākumskolā varētu nodrošināt ēdināšanu no valsts budžeta līdzekļiem.   

Sēdes darba kārtībā iekļauti 26 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI