DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Aizkrauklē atsavina kilogramu protonitazēna

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušonedēļ Valsts policijas likumsargi Rīgā, Salaspilī uz Aizkrauklē veica procesuālās darbības, kā rezultātā par narkotiku tirdzniecību lielā apmērā tika aizturēta trīs personu grupa. Aizkrauklē policisti pamestā ēkā konstatēja slēpni ar sevišķi bīstamu narkotisko vielu – protonitazēnu. Šobrīd uzsāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Vienam aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt vēl divām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes (VP RRP KrPP) 1. biroja 3. nodaļas policisti, mērķtiecīgi strādājot narkotiku apkarošanas jomā, nonāca pa pēdām personām, kas nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību Rīgā un, iespējams, arī Aizkrauklē.

Šā gada 26. septembrī VP RRP KrPP 1. biroja 3. nodaļas likumsargi sadarbībā ar kolēģiem no Speciālo uzdevuma bataljona Rīgā un Salaspilī  saistībā ar narkotiku aproti aizturēja trīs jaunus vīriešus. Tāpat piedaloties arī Valsts robežsardzes kinologam ar suni tika veiktas vairākas kratīšanas personu dzīvesvietās un konspiratīvajā adresē Aizkrauklē. Kratīšanu laikā tika atrasts un atsavināts kopumā viens kilograms protonitazēna, un šādā daudzumā narkotiku ir 10 000 devu. Rīgā tika atrasti apmēram 10 gramu šīs vielas, taču lielākā daļa bija paslēpti tieši lielā pamestā ēkā Aizkrauklē. Tur bija ierīkots slēpnis, un narkotikas atradās celtniecības maisā kopā ar betonu un būvgružiem. Jāpiemin, ka protonitazēns ir psihoaktīva viela, sintētisks opioīds, kura iedarbība ir vēl stiprāka nekā heroīnam. Turklāt noziedznieki šo vielu jauc mājas apstākļos, līdz ar to narkotisko vielu koncentrācija tajā var būtiski variēt, tāpēc lietotāji sevi pakļauj sevišķi augstam pārdozēšanas riskam.

Pašreizējā izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka atsavinātās vielas, iespējams, nonākušas Latvijā kontrabandas ceļā, izmantojot kurjera pastu. Aizdomās turētās personas protonitazēnu pārdevušas Rīgas iedzīvotājiem un, iespējams, tās realizējušas arī Aizkrauklē.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI