DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

VARAM: apstiprināti regulējoši noteikumi Interreg programmai un projektu īstenošanai Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 4.oktobrī Ministru kabinets apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto Noteikumu projektu, kas nosaka iesaistītās institūcijas un to pienākumus nepamatoti izlietota finansējuma atgūšanai Interreg programmā, ja Interreg programmas projekta partnera no Latvijas daļā ir konstatēta neatbilstība.

Šis ir piektais, noslēdzošais nacionālā līmeņa tiesību akts, kas regulē Interreg programmu 2021.-2027.gadam ieviešanu Latvijā. 2022.gada septembrī Ministru kabinets atbalstīja citus VARAM izstrādātos tiesību aktus, kas regulē Interreg programmu un to projektu ieviešanas nosacījumus Latvijā reģistrētiem Interreg programmu finansējuma saņēmējiem.  

Tiesību aktos1 ir paredzēti nosacījumi Latvijas institūcijām Interreg programmu un valsts budžeta finansējuma pieejamībai. Atšķirībā no iepriekšējā Interreg programmu plānošanas perioda pašvaldības un to izveidotās iestādes, pašvaldību kapitālsabiedrības, kas pilda pašvaldības deleģētās funkcijas, kā arī biedrības un nodibinājumi var pretendēt uz lielāku valsts budžeta līdzekļu līdzfinansējumu daļu - 10% apmērā no kopējām projekta partnera attiecināmajām izmaksām.   

Normatīvo aktu kopums, kas regulē Interreg programmu un projektu īstenošanu Latvijā, atrodams vietnē interreg.lv sadaļā “Tiesiskais ietvars 2021.-2027.gada plānošanas periodam”, savukārt par Interreg programmu projektu konkursiem var uzzināt vietnes sadaļā “Interreg Latvijā”.  

1 "Kārtība, kādā tiek sniegts ziņojums par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" (Interreg) programmu finansēto projektu ieviešanā konstatētajām neatbilstībām un atgūts programmas finansējums, kā arī sniedzamās informācijas apjoms" 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI