DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Iepazīsti Salacas zivju dažādību un daudzveidību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai baudītu rudeni dabā, aplūkotu un iepazītu Salacas zivis, Dabas aizsardzības pārvalde ar projekta LIFE FOR SPECIES atbalstu 8. oktobrī plkst. 11.30 aicina visus interesentus uz izzinošu piedzīvojumu. Hidrobiologa Jāņa Bajinska vadībā ikviens ar zemūdens kameru varēs vērot, kas notiek zem ūdens, cik lieli un aktīvi laši iet augšup pa Salacu, kādas zivis vēl mīt upē un citas zemūdens norises.

“Salaca, kas savu tecējumu sāk no Burtnieka ezera, tiek ierindota Baltijas reģiona dabisko lašupju pieciniekā. Diemžēl upēs pamazām izzūd piemērotas nārsta vietas, lašveidīgo zivju populāciju ietekmē arī maluzvejnieki, tādēļ ir ļoti svarīgi ikvienam izzināt zivju resursu samazināšanās iemeslus, zivju migrāciju un zivju aizsardzību,” teic Dabas aizsardzības pārvaldes Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta dabas centra vadītāja Inta Soma.  

Papildu hidrologa stāstījumam pasākuma dalībnieki varēs izspēlēt dažādas vides spēles par upi, tādējādi labāk iepazīstot ūdens pasauli un norises tajā. Interesenti varēs uzzināt laša dzīvesstāstu, sasaistot to ar citiem ūdens iemītniekiem, cilvēku ietekmi un ūdens kvalitāti Latvijas upēs.

Tikšanās vieta Niedru ielā 9, Vecsalacā (Limbažu novadā). Dalībnieki aicināti vilkt aktivitātēm dabā un laika apstākļiem piemērotu apģērbu un apavus.

Pasākums top sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Salacgrīvas tūrisma informācijas centru. Tā norisi finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras līdzfinansētais projekts LIFE FOR SPECIES jeb “Apdraudētas sugas Latvijā: uzlabotas zināšanas un kapacitāte, informācijas aprite un izpratne” (LIFE19 GIE/LV/000857).

Šis ir Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta 25. izveides gads, kas ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmēts visu gadu. Arī šis piedzīvojums ir daļa no kopīgiem svētkiem, atzīmējot teritorijas izveidi un tās unikalitāti. Aicinām sekot līdzi visām aktualitātēm tīmekļa vietnē www.daba.gov.lv un Facebook profilā: https://www.facebook.com/Ziemelvidzeme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI