DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pie kriminālatbildības sauktas divas personas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 29. septembrī Krāslavas novadā aizturēti divi Ukrainas pilsoņi par personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikas teritorijā.

Ceturtdien, Valsts robežsardze, sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku amatpersonām, pārbaudot operatīvo informāciju par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, uz vietējās nozīmes ceļa, starp apdzīvotām vietām Neikšāni un Lukšova aizturēja divus - 1999. gadā un 2005. gadā dzimušus Ukrainas pilsoņus. Aizturētie vīrieši nodrošināja 13 arābu izcelsmes personas ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikas teritorijā.

Pret 1999. gadā un 2005. gadā dzimušajiem vīriešiem par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā un ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām, pēc Krimināllikuma 285.1. panta 2. daļas uzsākts kriminālprocess. Pēc visu nepieciešamo kriminālprocesuālo darbību veikšanas kriminālprocess nosūtīts Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Ukrainas pilsoņiem par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ar Dienvidlatgales prokuroru priekšrakstu piemēroti naudas sodi - 6000 EUR un 5000 EUR apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI