DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

30. septembris - 2. oktobris uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 30. septembrī

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 62 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 37 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 21 ārzemniekam

Grebņevas, Vientuļu, Terehovas, Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl 14 Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Gruzijas, viens Krievijas, viens Kazahstānas, viens Uzbekistānas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgi izceļošanai no valsts Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – diviem Igaunijas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Uzbekistānas un vienam Azerbaidžānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – četriem Krievijas, trīs Latvijas, trīs Baltkrievijas, diviem Kazahstānas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sestdien, 1. oktobrī

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 20 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Silenes, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl 13 Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Lietuvas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – astoņiem Baltkrievijas, trīs Ukrainas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas, diviem Moldovas, diviem Serbijas un vienam Izraēlas pilsonim.

Svētdien, 2. oktobrī

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 32 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Antāliju izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgi izceļošanai no valsts, viens uz Dubaiju  izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta ( dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēl). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – trīs Lietuvas, diviem Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Ukrainas, diviem Kazahstānas, vienam Latvijas, vienam Kirgizstānas un vienam Moldovas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI