DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde piedalīsies militārajās mācībās “Namejs 2022” Dobelē, Apguldē, Sēmē un Tukumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 5. līdz 9. oktobrim, militāro mācību “Namejs 2022” rudens posma aktīvajā fāzē, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 51. kājnieku bataljons veiks mācību uzdevumus Dobelē, Tukumā, Apguldē un Sēmē.

Mācību laikā bataljona karavīri un zemessargi veiks mācību uzdevumus hibrīda un konvencionālā apdraudējuma apstākļos diennakts gaišajā un tumšajā laikā, kā arī trenēs nodaļas līmeņa kolektīvās kaujas spējas un pilnveidos lauka kaujas iemaņas.

Jau ziņots, ka no 5. septembra līdz 9. oktobrim visā Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes atbildības teritorijā gan pilsētvidē – Liepājā un Ventspilī, Ventspils ostas teritorijā, gan Dienvidkurzemes, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novadu teritorijās, kā arī militārajā poligonā “Mežaine” norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību “Namejs 2022” rudens posms. Militāro mācību uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem.

Militāro mācību cikls “Namejs” ir iepriekš plānots un visā Latvijā norisinās kopš 2014. gada. Militāro mācību regulārai norisei ir būtiska loma, lai uzturētu un stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes kaujas spējas.

Iedzīvotāju ievērībai

Militāro mācību laikā Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes atbildības teritorijā pa autoceļiem pārvietosies bruņoto spēku militārā tehnika, karavīri un zemessargi.

Ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Nacionālie bruņotie spēki aicina ar sapratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem pārvietošanās apgrūtinājumiem, kas var rasties mācību laikā.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par mācību norisi Latvijas novados Latvijas armijas sociālo tīklu kontos, kā arī Nacionālo bruņoto spēku tīmekļa vietnē www.mil.lv, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes Facebook lapā https://www.facebook.com/ZS4KBde,  kā arī https://www.facebook.com/ZS51KB.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI