DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Olainē gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30. septembra plkst. 6.30 līdz 1. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 135 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 67 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 16.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Saulkalnes ielu Rīgā, kur četrstāvu sabiedriskā ēkā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas pagraba durvis un krēsls 4 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 17.13 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 18.37 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Olaini, kur no četrstāvu dzīvojamās mājas logiem nāca melni dūmi. Konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 5 m2 platībā. Degošajā dzīvoklī atrasts bojāgājušais. No dzīvojamās mājas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 18 cilvēkus, kā arī vairākus mājdzīvniekus. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektora brīdinošo signālu. Plkst. 20.16 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Vakarpusē Valmieras novada Kauguru pagastā no ezera izcelts bojāgājušais, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdien plkst. 20.56 VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Rojas pagastā divi cilvēki ir apmaldījušies mežā. Tā kā cilvēkiem bija līdzi uzlādēts mobilais telefons un ugunsdzēsēji glābēji saņēma cilvēku aptuveno atrašanās vietu, ugunsdzēsēji glābēji ieslēdza autocisternas skaņas signālu un devās cilvēku atrašanās vietas virzienā. Pēc neilga laika cilvēki atrasti un izvesti no meža.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI