DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Oktobrī poligonā “Meža Mackeviči” notiks militārās mācības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Oktobrī poligonā “Meža Mackeviči” Augšdaugavas novada Vaboles pagastā tiks organizēta Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīru un zemessargu apmācība, izmantojot gan šautuves, gan arī poligona teritoriju.

Poligonā savas spējas trenēs Zemessardzes 3. Latgales brigādes bataljonu un Inženieru rotas karavīri un zemessargi.

8. un 9. oktobrī  Inženieru rota  organizēs vispārējo inženierapmācību zemessargiem no dažādiem bataljoniem, vairāki karavīri un zemessargi apgūs traktortehnikas operatoru apmācību. Zemessardzes 3. Latgales brigādes Inženieru rotas zemessargi un profesionālā dienesta karavīri mācībās pilnveidos savas zināšanas, veicot mīnēšanas, atmīnēšanas un spirdzināšanas darbus, piedaloties inženieršķēršļu veidošanā un darbojoties ar modernu militāro traktortehniku.

Poligona “Meža Mackeviči” infrastruktūru oktobrī aktīvi izmantos Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons, kas no 11. līdz 18.  oktobrim organizēs kolektīvo apmācību ar dažāda veida ieročiem: pistolēm, triecienšautenēm, vieglo ložmetēju, kā arī lauka taktisko vingrinājumu ar dažādiem uzdevumiem. Trīs nedēļu garumā poligonā notiks bataljona mīnmetēju vada speciālistu kurss.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons ir profesionālā dienesta apakšvienība, kas Latvijas pilsoņiem sniedz iespēju kļūt par karavīru un veidot militāro karjeru dienesta vietā Latgalē. Informācija par dienesta iespējām šajā bataljonā: tālr. 26676291, e-pasts dienests36kab@mil.lv.

Iedzīvotāju ievērībai

Nacionālie bruņotie spēki informē, ka oktobrī Zemessardzes mācību laikā Sēlijā un Latgalē pa koplietošanas ceļiem notiks īslaicīga militārās tehnikas un personāla pārvietošanās.

Visas mācības tiek organizētas atbilstoši apstiprinātām drošības prasībām. Poligona “Meža Mackeviči” teritorijā Augšdaugavas novada Vaboles pagastā tiek lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas tikai rada īslaicīgu troksni un dūmus, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, jo viens no galvenajiem mācību mērķiem ir zemessargu kaujas gatavības uzlabošana un valsts aizsardzības spēju stiprināšana.

Aicinām iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnē www.esizemessargs.lv. Plašāku  informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI