DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 15 ugunsgrēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. septembra plkst. 6.30 līdz 28. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 6.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Biržas ielu Ludzā, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabā deg kokmateriāli un sadzīves mantas 3m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji evakuēja sešus cilvēkus. Plkst. 6.55 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 18.40 saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis 16m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 19.41 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vijciema ielu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabā dega elektromotors 2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja četrus cilvēkus, bet vēl pieci cilvēki evakuējās saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās.  Plkst. 17.49 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības rozete, sadzīves mantas, zaru kaudze, elektrotehnika, reklāmas plakāts, riepas un vieglā automašīna.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI