DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre ar Latvijā akreditēto diplomātisko korpusu pārrunā Latvijas enerģētisko drošību un atbalstu Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 27. septembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Latvijā akreditētā diplomātiskā korpusa vadītājiem un pārstāvjiem.

Viens no galvenajiem sarunas jautājumiem bija Latvijas ekonomikas attīstības perspektīvas Krievijas kara Ukrainā kontekstā, īpašu uzmanību pievēršot enerģētiskās drošības un neatkarības jautājumam. Parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka, neskatoties uz virkni pārbaudījumu, tostarp Covid-19 pandēmijas radītajiem satricinājumiem, Latvijas ekonomika līdz šim ir veiksmīgi spējusi pielāgoties un saglabāt stabilu ekonomikas izaugsmi. Tāpat parlamentārā sekretāre atzīmēja, ka Latvija ir operatīvi reaģējusi arī uz Krievijas iebrukuma Ukrainā radītajām ekonomiskajām sekām un globālajiem energoresursu drošības izaicinājumiem, veiksmīgi apgūstot jaunus tirgus un stiprinot savu enerģētisko neatkarību. “Pateicoties sabiedroto klātbūtnei un pieņemtajiem lēmumiem ekonomikas un enerģētiskās drošības stiprināšanai, Latvija ir droša vieta investīcijām,” norādīja Zanda Kalniņa-Lukaševica, aicinot ārvalstu vēstniekus stiprināt ekonomisko sadarbību.

Tikšanās laikā tika pārrunāts arī atbalsts Ukrainai. Parlamentārā sekretāre atzīmēja, ka Latvija ir viena no aktīvākajām palīdzības sniedzējām Ukrainai un turpinās sniegt atbalstu, tostarp Ukrainas rekonstrukcijai un Eiropas integrācijas centieniem. Zanda Kalniņa-Lukaševica īpaši uzsvēra demokrātiskās pasaules sadarbības nozīmi palīdzības sniegšanā Ukrainai.

Ārvalstu vēstnieki un vēstniecību pārstāvji pozitīvi novērtēja Latvijas spertos soļus ekonomiskās stabilitātes un energodrošības veicināšanā reģionā, kā arī Latvijas aktīvo lomu atbalsta sniegšanā Ukrainai.

Informācijai

Tikšanās notika pēc Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstnieces V.E. Hanānas Halfānas Ubaidas Alī Almadhanī (Hanan Khalfan Obaid Ali Al Madhani) kā diplomātiskā korpusa vecākās iniciatīvas. Tajā piedalījās Apvienotās Karalistes, ASV, Austrijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Gruzijas, Grieķijas, Igaunijas, Itālijas, Īrijas, Kanādas, Kazahstānas, Korejas, Lietuvas, Moldovas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Šveices, Turcijas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vācijas un Zviedrijas vēstnieki un vēstniecību pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI