DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārvalstu vēstnieki reģionālajā braucienā apmeklēs Kurzemi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 28. septembrī Latvijā akreditēto diplomātisko pārstāvniecību vadītāji dosies ikgadējā reģionālajā braucienā, apmeklējot Kurzemi. Braucienu mērķis ir sekmēt Latvijas divpusējās attiecības, popularizēt investīciju piesaisti, ekonomiskās sadarbības un tūrisma iespējas reģionos, kā arī parādīt daudzveidīgo Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu. Šogad Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs vēstniekus aicinās iepazīt Saldu, Liepāju, Jūrkalni, Alsungu un Ēdoli. Braucienā piedalīsies vairāk nekā 30 vēstnieki.

Saldus vēstures un mākslas muzejā brauciena dalībniekiem būs iespēja iepazīt izcilā latviešu gleznotāja Jaņa Rozentāla agrīno daiļradi un aplūkot oriģināldarbu kolekciju.

Liepājā koncertzālē “Lielais Dzintars“ viesus sveiks pilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis un koncertzāles valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons. Ar muzikālu priekšnesumu klātesošos priecēs Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas stīgu instrumentu ansamblis “Amber Strings”.

Lai iepazītu ekonomiskās sadarbības piedāvājumus, vēstnieki apmeklēs Liepājas speciālo ekonomisko zonu – Liepājas ostu, uzņēmumus “Ekers Stividors”, “Terrabalt”, “Interspiro Production”, “Jensen Metal”, “Caljan”, Karostas industriālo parku un “Liepājas metalurga” industriālo teritoriju.

Brauciena dalībnieki uzzinās vairāk par Liepāju kā pretendenti Eiropas Kultūras galvaspilsētas nominācijai 2027. gadā, kā arī apskatīs 17.–19. gadsimta interjera muzeju "Hoijeres kundzes viesu nams" un jaunatklāto Jūrmalas parka Ķeizara paviljonu.

Ceļā uz Alsungu ārvalstu vēstnieki apmeklēs piemiņas zīmi “Cerību bura” Jūrkalnē, kas veltīta latviešu bēgļiem, kuri 1944.–1945. gadā laivās devās pāri Baltijas jūrai uz Zviedriju. Alsungā brauciena dalībnieki aplūkos Livonijas ordeņa pili, Sv. Miķeļa Romas katoļu baznīcu, kā arī varēs iegādāties vietējo amatnieku darbus Alsungas Amatu mājā.

Reģionālo vizīti vēstnieki noslēgs ar viesošanos Ēdoles viduslaiku pilī.

Informācijai

Ik gadu Ārlietu ministrija Latvijā akreditēto diplomātisko pārstāvniecību vadītājiem organizē braucienu uz kādu no Latvijas reģioniem. Pērn vēstnieki apmeklēja Vidzemi, pirms tam – Zemgali un Latgali.

Latvijā ir akreditētas 133 ārvalstu diplomātiskās pārstāvniecības un 14 starptautisko organizāciju pārstāvniecības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI