DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Par vairāku automašīnu ļaunprātīgu aizdedzināšanu Valsts policija aiztur sievieti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šomēnes Rīgā, Eksporta ielā, un tuvākajā apkārtnē – Ausekļa ielā un Rūpniecības ielā, tika aizdedzinātas vairākas vieglās automašīnas. Veicot mērķtiecīgu izmeklēšanu, Valsts policijas darbinieki saistībā ar šiem noziegumiem naktī uz pirmdienu, 26. septembri, aizturēja aizdomās turēto personu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veicot apjomīgu operatīvo darbu kriminālprocesā saistībā ar šā gada septembrī degušām vairākām automašīnām un izskatot iedzīvotāju iesniegtos videonovērošanas kameru ierakstus, noskaidroja iespējamo vainīgo personu – 1961. gadā dzimušu sievieti.

Naktī uz pirmdienu, 26. septembri, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi šo personu aizturēja. Jāpiemin, ka aizdomās turētā sieviete iepriekš ir sodīta par huligāniskām darbībām un viņai nav noteiktas dzīvesvietas.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka viņa saistīta ar vismaz četru mašīnu ļaunprātīgu aizdedzināšanu, kas notika Rīgā, Ausekļa, Eksporta un Rūpniecības ielās šā gada 8. septembrī, 21. septembrī, 23. septembrī un 25. septembrī. Taču jāpiemin, ka pēdējā laikā šajā apkārtnē reģistrēti arī citi automašīnu degšanu gadījumi, un policija šobrīd pārbauda aizturētās sievietes iespējamo saistību ar šiem gadījumiem.

Izmeklēšanas laikā tiek skaidrota aizturētās personas motivācija un notikušā apstākļi.

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocesa ietvaros tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai sievietei.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, tostarp tuvāko uzņēmumu darbiniekiem, kuri sniedza būtisku atbalstu izmeklēšanā, nododot likumsargiem videonovērošanas kameru ierakstus un savlaicīgi sniedzot citu personas aizturēšanā svarīgu informāciju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI