DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās dienās ugunsdzēsējiem glābējiem 138 izsaukumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 23. septembra plkst. 6.30 līdz 26. septembrim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 138 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 71 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī uz svētdienu plkst. 2.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dienvidkurzemes novada Vaiņodes pagastu, kur dega vienstāva koka ēka ar piebūvētu šķūni 70m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Vaiņodes pašvaldības ugunsdzēsības formējums. Plkst. 5.24 darbi noslēgušies.

Sestdien  plkst. 17.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ķekavas novada Baldones pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka mājas otrajā stāvā deg dīvāns 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Plkst. 19.09 ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien plkst. 16.51 saņemts izsaukums uz Austrumu ielu Rīgā, kur uz Dienvidu tilta noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikusi vieglās un ceļu remontdarbu automašīnas sadursme, kā rezultātā uz tilta noplūdusi termoeļļa, no kuras daļa nonākusi upē. Izmantojot absorbentu un smiltis, ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Rīgas tiltu pārstāvjiem sakārtoja braucamo daļu. Savukārt apsekojot noplūdi upē, uzstādītas absorbējošās bonas 60m garumā un ierobežojošās bonas 225m garumā, lai ierobežotu noplūdes plankuma tālāku virzību pa upi. Informācija nodota Valsts vides dienestam, kuri veiks turpmāku teritorijas apsekošanu.  Neilgi pirms pusnakts darbi notikuma vietā pabeigti.

Svētdienas rītā saņemts izsaukums uz Andrejostas ielu Rīgā, kur Daugavā iekritis cilvēks un saviem spēkiem nespēj izkļūt no ūdens. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izcēla no ūdens un nodeva NMPD mediķiem. Darbi noslēgušies pēc 20 minūtēm.

Sestdienas rītā plkst. 5.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krustpils ielu Rīgā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka vieglā automašīna ietriekusies kokā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 7.32 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vēl brīvdienās palīdzība bija nepieciešama cilvēkiem, kuri apmaldījušies mežā. Piektdien plkst. 18.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Variešu pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas un gaismas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža. Glābšanas darbi noslēdzās pēc četrām stundām. Arī piektdien plkst. 20.35 saņemts izsaukums Auklu ielā Rīgā, mežā bija apmaldījies cilvēks. Ierodoties notikuma vietā pēc saņemtās atrašanās vietas informācijas, ugunsdzēsēji glābēji devās ar kājām mežā un atrada cilvēku un ap plkst. 22.00 izveda no meža. Naktī uz svētdienu plkst. 1.31 Kuldīgas novada Pelču pagastā palīdzība bija nepieciešama cilvēkam, kurš apmaldījies mežā. Sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem un izmantojot autocisternas skaņas signālu, plkst. 4.04 cilvēks atrasts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI