DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ROADPOL Drošības dienu laikā Valsts policija fiksējusi aptuveni 2700 administratīvos pārkāpumus ceļu satiksmē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ir noslēgusies nedēļu ilgā Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā drošības akcija  “ROADPOL Drošības dienas”, kura sākās aizvadītās nedēļas piektdienā, 16. septembrī. Šīs akcijas laikā Valsts policija visā Latvijas teritorija, papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai, veica pastiprinātu ceļu satiksmes kontroli, īpašu uzmanību pievēršot gan mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem, kā arī pareizai pasažieru pārvadāšanai. Valsts policijas darbinieki pastiprinātās kontroles laikā fiksēja aptuveni 2700 administratīvos pārkāpumus ceļu satiksmē, no kuriem lielākā daļa jeb 960 ir reģistrēti tieši Rīgas reģionā.

Drošības akcijas kopējais mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, pastiprināti vēršot uzmanību, tam, ka katra satiksmes dalībnieka attieksme un uzvedība uz ceļa ir priekšnosacījums drošai satiksmei. Un šīs akcijas virsmērķis bija kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem. “ROADPOL Drošības dienu” laikā uz Latvijas ceļiem notikuši 770 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir cietušas 97 personas, no kurām septiņas ir smagi ievainotas. Diemžēl aizvadītajā diennaktī, 22. septembrī, ceļu satiksmes negadījumā Zemgales reģionā bojā gāja viena persona. Pērn šīs akcijas laikā bojā gāja sešas personas.

Drošības nedēļas laikā Valsts policija visā valsts teritorijā, papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai, veica pastiprinātu ceļu satiksmes kontroli. Akcijas laikā tika veikta dažādu ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrole, piemēram, tika uzraudzīts, vai autovadītāji ievēro atļauto braukšanas ātrumu, nevada transportlīdzekli būdami alkohola vai citu apreibinošo vielu iespaidā. Tāpat tika pievērsta pastiprināta uzmanība mazāka aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem.  Valsts policija šīs akcijas laikā fiksēja arī rupjus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, kas aizvien liek secināt, ka ir daļa tādi autovadītāji, kuri neskatoties uz sabiedrības informēšanu un izglītošanu, turpina bezatbildīgi izturēties gan pret savu, gan līdzcilvēku drošību.

Aizvadītās nedēļas laikā Valsts policijas darbinieki fiksējuši 1074 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus, no kuriem visvairāk – 346 Vidzemes reģionā, 268 Rīgas reģionā, 164 Latgales reģionā, 161 Zemgales reģionā, savukārt vismazāk, jeb 135 Kurzemes reģionā. Pērn šīs akcijas laikā tika pieķerti 1647 transportlīdzekļu vadītāji par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Tāpat šogad akcijas laikā pieķerti 88 autovadītāji, kas vadījuši savu spēkratu alkohola reibumā, visvairāk fiksēti Rīgas reģionā. Savukārt seši autovadītāji ir vadījuši spēkratu būdami narkotisko vielu iespaidā. Pieķerti arī  34 agresīvie braucēji.

Latvijā no gada sākuma līdz 22. septembrim ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 79 ceļu satiksmes dalībnieki, bet negadījumos cietuši 3034. Pērn šajā pat periodā ceļu satiksmes negadījumos bojā gāja 104 cilvēki, bet cieta 3026.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI