DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts organizē unikālu sporta pastmarku izdevumu izsoli ar ekskluzīviem sportistu autogrāfiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts pirmoreiz pastāvēšanas laikā organizē unikālu sportam veltītu filatēlijas izdevumu izsoli – daļu šo izdevumu rotā izcilu Latvijas sportistu autogrāfi. Izsole sāksies 2022.gada 26.septembrī plkst.11.30 ar īpašu Facebook tiešraidi, kurā piedalīsies Latvijas Pasta un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas pārstāvji, jo tieši šo sporta veidu dalībnieki ir bieži Latvijas sportisko panākumu kaldinātāji.

Latvijas Pasts tradicionāli izdod Latvijas sportam un sportistiem veltītas pastmarkas, vēstot par mūsu valsts sasniegumiem un panākumiem dažādos sporta veidos un sacensībās. Pastmarkas ar vēstījumiem par Latvijas sporta izcilo personību veikumu apceļo visu pasauli, veicinot kopējo valsts atpazīstamību.

“Gadu gaitā, izdodot pastmarkas un prezentējot tās dažādās ar sportu saistītās auditorijās, Latvijas Pasta kolekcijā sakrājušies īpaši pastmarku izdevumu eksemplāri. Popularizējot filatēlijas nozīmi un vēlreiz atgādinot par sportistu panākumiem, esam nolēmuši daļu no tiem nodot izsolei ar cerību, ka šis mūsu solis palīdzēs nopietni pievērsties sportam arvien vairāk jauno talantu un mums būs iespēja izdot atkal jaunas pastmarkas,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Izsole tiks atklāta 26.septembrī plkst.11.30 Latvijas Pasta Facebook profilā ar īpašu tiešraidi, kurā piedalīsies gan Latvijas Pasta pārstāvji, gan Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, bijušais Eiropas čempions un olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs bobslejā, kurš izsolei nodos arī dažus savā īpašumā esošos filatēlijas izdevumus ar ekskluzīviem sportistu autogrāfiem.

“Sekojot Latvijas Pasta aktivitātēm Latvijas sporta popularizēšanā, arī man pamazām izveidojusies neliela renes sporta veidiem veltītu pastmarku kolekcija. Tā kā aktīvi piedalos sporta dzīves organizēšanā, izmantoju iespēju un esmu papildus ieguvis arī ekskluzīvus sportistu autogrāfus uz Latvijas Pasta izdevumiem. Man patīk šis apvienojums – sports un filatēlija –, tāpēc izsolē piedāvāju arī vairākus no šiem izdevumiem,” saka Zintis Ekmanis.

Izsole notiks Latvijas Pasta interneta mājas lapā https://veikals.pasts.lv/lv/izsoles, un tajā varēs piedalīties ikviens interesents, reģistrējot savu dalību izsolei. Izsole būs atvērta 10 dienas no atklāšanas brīža – līdz 2022.gada 5.oktobra plkst.24:00. Izsoles uzvarētājs būs dalībnieks ar augstāko likmi.

Izsolē Sports tiks piedāvātas deviņas lotes ar dažādiem filatēlijas retumiem, piemēram, pirmās dienas aploksnes ar sportistu autogrāfiem, tajā skaitā no olimpiskajiem medaļniekiem.

Latvijas Pasts plāno organizēt vairākas tematiskās filatēlijas materiālu izsoles. Pirmā izsole veltīta sportam, bet nākamā tiek plānota ar Ziemassvētku tēmas pastmarku izdevumiem. Klientu intereses gadījumā izsoļu cikls tiks turpināts arī 2023.gadā, piedāvājot dažādas interesantas tēmas un pārsteigumus.

Ar izsoles noteikumiem iespējams iepazīties šeit. Izsoles atklāšana būs vērojama te.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI