DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Jamaikas ārlietu ministri pārrunā sadarbību starptautiskajās organizācijās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 22. septembrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 77. sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Jamaikas ārlietu ministri Kamīnu Džonsoni Smitu (Kamina Johnson Smith). Ministri pārrunāja abu valstu attiecības, starptautiskās aktualitātes un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

E. Rinkēvičs atzina, ka Latvija un Jamaika galvenokārt sadarbojas starptautiskajās organizācijās. “Latvija saredz potenciālu ciešāk sadarboties ar Jamaiku daudzpusējos formātos kopīgo prioritāšu jomās, tajā skaitā cīņā pret dezinformāciju un klimata rīcību,” pauda ministrs.

2019. gada notika divpusējās politiskās konsultācijās. Esam gatavi attīstīt sadarbību abpusēji interesējošās jomās, piemēram, ūdens resursu apsaimniekošanā, notekūdeņu attīrīšanā, atjaunojamo resursu ieguvē un apsaimniekošanā.

Ministrs norādīja, ka Latvijā ir labas augstākās izglītības ieguves iespējas un aicināja studentus no Jamaikas studēt apmaiņas programmā ERASMUS+.

E. Rinkēvičs pauda gandarījumu par Jamaikas pausto atbalstu Ukrainai, tās suverenitātei un teritoriālajai integritātei.

Ārlietu ministrs informēja, ka 2025. gadā Latvija pirmo reizi kandidē ievēlēšanai ANO Drošības padomē 2026.–2027. gada termiņam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI