DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņam piešķirta CEPA transatlantiskā līderības balva

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam piešķirta ASV domnīcas “Eiropas politikas analīzes centrs” (The Center for European Policy Analysis (CEPA)) transatlantiskās līderības balva.

Balva piešķirta par īpašu ieguldījumu transatlantiskās sadarbības stiprināšanā. To plānots oficiāli pasniegt 27. septembrī.

“Esmu patiesi pagodināts saņemt Eiropas politikas analīzes centra transatlantiskā līderības balvu, kas ir novērtējums visas Latvijas sabiedrības stingrajam atbalstam Ukrainai tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju. Šajos sarežģītajos laikos mums ir būtiski atcerēties, ka jau vairāk nekā 70 gadu gadus cieša sadarbība starp ASV un Eiropu ir mūsu drošības stūrakmens. Tas ir mūsu kopīgs pienākums turpināt to stiprināt, lai nodrošinātu mūsu kopīgo vērtību - brīvības, demokrātijas un likuma varas – noturību,” uzsver K. Kariņš.

CEPA transatlantiskā līderības balva šogad piešķirta visiem trim Baltijas valstu premjerministriem - arī Igaunijas premjerministrei Kajai Kallasai (Kaja Kallas) un Lietuvas premjerministrei Ingrīdai Šimonītei (Ingrida Šimonytė), kā arī Polijas premjerministram Mateušam Moraveckim (Mateusz Morawiecki).

ASV galvaspilsētā Vašingtonā bāzētās domnīcas “Eiropas politikas analīzes centrs” darbības mērķis ir nodrošināt spēcīgu un noturīgu transatlantisko aliansi, kas balstīta demokrātiskās vērtībās un principos. Domnīca īsteno pētījumus un analīzi enerģētikas, drošības un aizsardzības jomās, palīdzot gan valstu amatpersonām, gan uzņēmumiem veidot transatlantisko sadarbību. Vairāk informācijas CEPA mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI