DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputāti atzinīgi vērtē iecerēto atbalsta pasākumu paplašināšanu enerģētiskās krīzes laikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija trešdien, 21.septembrī, atzinīgi vērtēja Ekonomikas ministrijas ieceri paplašināt atbalsta pasākumus mājsaimniecībām un uzņēmumiem enerģētiskās krīzes laikā.

Komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka apkures sezona ir gandrīz sākusies un līdz ar to gan mājsaimniecībām, gan uzņēmējiem steidzami ir nepieciešama skaidrība par šo ziemu. V.Dombrovskis komisijas vārdā aicināja valdību nekavēties ar atbalsta pasākumu nodošanu vērtēšanai Saeimai, lai tie varētu tikt īstenoti pēc iespējas ātrāk.

Kā sēdē informēja Ekonomikas ministrijas pārstāvji, tuvākajā laikā ministrija virzīs izskatīšanai valdībā vēl trīs atbalsta pasākumus. Tostarp iecerēts rosināt centralizētās siltumapgādes atbalsta diferencēšanu. Proti, līdz 150 eiro par megavatstundu saglabāt apstiprināto atbalstu, valstij kompensējot 50 procentus no cenas, kas pārsniedz 68 eiro par megavatstundu, bet tarifu virs 150 eiro par megavatstundu valsts kompensētu 90 procentu apmērā.

Tāpat deputāti pārrunāja Ekonomikas ministrijas ieceri noteikt dabasgāzes cenas griestus un elektroenerģijas cenas pieauguma kompensēšanu mājsaimniecībām, kā arī sprieda par nepieciešamo finansējumu šo pasākumu īstenošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI