DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas deputāti ar vēstnieci pārrunā Čehijas prezidentūras ES Padomē prioritātes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Eiropas lietu un Saeimas Ārlietu komisijas deputāti trešdien, 21.septembrī, tikās ar Čehijas  Republikas vēstnieci Latvijā Janu Hinkovu (Jana Hynková), lai pārrunātu Čehijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātes.

Deputāti pauda atbalstu Čehijas prezidentūras ES Padomē izvirzītajām prioritātēm, uzsverot nepieciešamību paātrināt militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai brīdī, kad Krievija izsludinājusi mobilizāciju. Tāpat parlamentārieši norādīja, ka jānodrošina, lai arī citas ES dalībvalstis nepieļauj tūrisma vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem, kamēr notiek karadarbība Ukrainā.

J.Hinkova norādīja, ka savas prezidentūras laikā Čehija ir apņēmusies veidot aktīvu dialogu ar dalībvalstīm un stratēģiskajiem partneriem, lai īstenotu izvirzītās prioritātes. Vēstniece īpaši akcentēja vienota ES līmeņa risinājuma nepieciešamību bēgļu jautājumā, kā arī atbalstam Ukrainas atjaunošanai pēc kara un enerģētiskās drošības nodrošināšanai. Puses pārrunāja arī prioritātes Eiropas aizsardzības spēju un kibertelpas drošības stiprināšanā un ekonomikas stratēģiskās noturības veicināšanā.

“Lai nepieļautu nelikumīgu ārvalstu finansējumu, ir būtiski stingrāk kontrolēt politisko partiju finansējuma avotus,” uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva, spriežot par Čehijas prezidentūras izvirzītajām prioritātēm demokrātijas institūtu noturības jomā.

Puses bija vienisprātis, ka šī brīža ģeopolitiskajā situācijā ir īpaši svarīgi stiprināt ES dalībvalstu savstarpējo komunikāciju un vienotību, aizstāvot demokrātiskās vērtības.

Čehija ir ES Padomes prezidējošā valsts no šā gada 1.jūlija līdz 31.decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI