DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta 10 cilvēki, no tiem viens ugunsdzēsējs glābējs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. septembra plkst. 6.30 līdz 21. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 20.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bauskas novada Iecavas pagastu, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļēji apdzīvotā mājā deg pirmā stāva dzīvokļa dzīvojamā istaba 45m2 un guļamistabas griesti 15m2 platībā. Ēkā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka tās pārmeklēšanu un cilvēku glābšanu. Uzliekot glābšanas masku, kas pieslēgta ugunsdzēsēja glābēja elpošanas aparātam, no ēkas trešā stāva caur iekšējām kāpnēm izglābti pieci cilvēki. Divi cilvēki no degošā dzīvokļa evakuējās paši saviem spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, no pārējās ēkas evakuējās vēl 20 cilvēki. No izglābtajiem un evakuētajiem cilvēkiem septiņi ugunsgrēkā cieta un vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 23.00.

Plkst. 20.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Malkas ielu Liepājā, kur divstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī, aizdegoties eļļai katliņā, liesmas pārmetās uz griestiem. Kopējā degšanas platība bija 12m2 platībā. No ēkas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Dzēšanas darbu laikā cieta arī ugunsdzēsējs glābējs. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 20.59.

Plkst. 20.09 saņemts izsaukums uz divstāvu dzīvojamo māju Rēzeknes novada Griškānu pagastā, kur jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. Ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās likvidēja dzīvoklī esošā persona, kura cieta un nodota NMPD mediķiem.

Plkst. 19.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Salas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies kokapstrādes uzņēmumā, kas lielā degtspējīgo materiālu daudzuma dēļ strauji izplatījās. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas jumts deg 1200m2, šķelda 100m2 un gatavā produkcija 100m2 platībā. Dzēšanas darbos tika iesaistīta arī uzņēmuma traktortehnika un darbinieki, kas izveda gatavo produkciju no degošās ēkas. Liesmu izplatīšanās tika ierobežota plkst. 00.32, bet dzēšanas darbi šorīt vēl turpinās.

Šorīt plkst. 6.30 VUGD saņēma izsaukumu uz autoceļu Ludza – Terehova, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi divu kravas automašīnu sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Ar absorbenta palīdzību tika savākta noplūdusī eļļa un dīzeļdegviela, sakārtota ceļa braucamā daļa un automašīnām atvienotas akumulatora klemmes. Šobrīd darbs notikuma vietā turpinās.

Vakar Maskavas ielā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no kanāla izcēla cilvēku, kurš bija iekritis ūdenī un saviem spēkiem nespēja izkļūt krastā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, šķūnis, reklāmas stends, reklāmas plakāts, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, mikroautobuss un dzīvoklis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI