DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ulbrokā atklās vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā” par topošo Rail Baltica dzelzceļa līniju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Ropažu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Vaičulens piektdien, 23. septembrī, plkst. 16:00 atklās ceļojošo vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā” un kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem tiksies ar iedzīvotājiem Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”.

Ulbrokas iedzīvotājiem būs iespēja tikties ar satiksmes ministru un “Rail Baltica” projekta ieviesējiem Latvijā – RB Rail AS un SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” pārstāvjiem – par jaunās dzelzceļa līnijas projektēšanas gaitu, nākamajā gadā plānoto pamattrases būvniecību ārpus Rīgas, kā arī novadā plānoto reģionālās satiksmes dzelzceļa staciju Sauriešos un citiem interesējošiem tematiem.

Tikšanās-diskusijas laikā paredzēts klātesošos iepazīstināt ar prezentāciju “Rail Baltica trases risinājumi Ropažu novadā”, ko sniegs RB Rail AS Latvijas filiāles projekta pārstāvji.

Iedzīvotāji jautājumus var iesūtīt arī iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: info@railbaltica.org.

Izstādes atklāšana un tai sekojošā tikšanas ar iedzīvotājiem Kultūras centra “Ulbrokas pērle” konferenču zālē plānota no plkst. 16.00 līdz plkst.17.30 Institūta ielā 3, Ulbrokā.

Informācija par izstādi:

Izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā” radīta ar mērķi plašāk iepazīstināt iedzīvotājus ar topošo Rail Baltica dzelzceļa līniju – staciju atrašanās vietām, ātrvilciena izskatu un to, cik ātri ar jaunajiem vilcieniem varēs pārvietoties ikdienas braucienos pa Latviju vai ceļojot uz Eiropu.

Ulbrokā izstāde būs aplūkojama līdz 9. oktobrim. Pēc pieturvietas Ropažu novadā izstāde atgriezīsies Rīgā, kur pēc izvietošanas dzelzceļa stacijā “Imanta” tā tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

Izstāde tapusi ar Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta atbalstu un sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI