DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Jelgavā evakuēti četri cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. septembra plkst. 6.30 līdz 20. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 23.32 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Aspazijas ielā Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā no ceturtā stāva dzīvokļa nāca dūmi. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka cilvēki tajā neatrodas un degšana norisinās vienā no istabām 15m2 platībā. Sadūmojuma dēļ no apkārtējiem dzīvokļiem ugunsdzēsēji glābēji evakuēja četrus cilvēkus. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc stundas.

Plkst. 18.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Viļķenes pagastu, kur saskaņā ar pieteicēja sniegto informāciju dzīvojamā mājā bija uzsprādzis apkures katls. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ir sabrukusi divstāvu dzīvojamās mājas piebūve, bojāta vieglā automašīna, kā arī dzīvojamai mājai ir vērojami konstrukciju bojājumi. Ugunsdzēsēji glābēji vienu cilvēku nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, iznesa katlu, nodzēsa gruzdošās ogles, kā arī pārbaudīja, vai sagruvušajās konstrukcijās nenotiek degšana. Darbs notikuma vietā noslēdzās neilgi pēc septiņiem vakarā.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un izmantot apkures ierīces atbilstoši to ekspluatācijā noteiktajam, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī uzmanīgi dedzināt sveces mājokļos un nesmēķēt iekštelpās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrolīnijas balsts, apgaismes stabs, tramvaja vagons, vieglā automašīna, kravas automašīnas riepa, šķūnis un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI