DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ukrainas atbrīvotajās teritorijās nogādās Latvijas aizsardzības nozares un uzņēmēju sarūpēto palīdzību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Armīns Janiks, Aizsardzības ministrija

Šodien, 19. septembrī, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centrā apmeklēja aizsardzības nozares sarūpētā taktisko apģērbu sūtījuma sagatavošanu, kas tiks nogādāts Ukrainas atbrīvotajās teritorijās.

“Ukrainas bruņotie spēki pašlaik gūst nozīmīgus panākumus, un ir ļoti svarīgi tiem sniegt visu nepieciešamo palīdzību, lai valsts atbrīvošana turpinātos tikpat sekmīgi. Tuvojas ziema, aukstais laiks, un karavīriem ir vajadzīgs atbilstošs ekipējums, lai viņi varētu maksimāli efektīvi pildīt kaujas uzdevumus. Tāpat mūsu palīdzība ir vajadzīga civiliedzīvotājiem, kuri atbrīvotajās teritorijās ir zaudējuši mājas, kuriem trūkst pārtikas un cita ikdienā nepieciešamā. Šobrīd mums visiem ir jāsadodas rokās, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt!” uzsver Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre B. Bļodniece.

Palīdzības sūtījuma sagatavošanu apmeklēja arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko), vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš un AS “Dobeles Dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Aizsardzības nozares sagatavotais sūtījums ietver vēsam laikam piemērotu taktisko apģērbu un zābakus, ko Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Ukrainas Nacionālo gvardi nogādās Donbasa reģiona atbrīvotajās teritorijās valsts austrumos.

Vienlaikus uz Austrumukrainas atbrīvotajām teritorijām tiks nogādāts Latvijas uzņēmuma “Dobeles dzirnavnieks” un organizācijas “Uzņēmēji mieram” ziedotais pārtikas preču sūtījums, kura sagatavošana notika Dobelē. Tāpat Donbasa reģiona atbrīvotās teritorijas sasniegs uzņēmuma “Dobeles dzirnavnieks” un organizācijas “Uzņēmēji mieram” pirms dažām dienām sagatavotais humānās palīdzības sūtījums.

Jau vēstīts, ka kopš 24. februāra Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas uzbrukumu ir mērāms jau aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, savukārt Latvijas iedzīvotāji, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas apkopojušas ziedojumus vairāk nekā 15,7 miljonu eiro apmērā.

Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes “Stinger”, bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, helikopteri, degviela u.c. preces.

Tāpat ar Latvijas Aizsardzības ministrijas atbalstu Ukrainā regulāri tiek nogādāta daudzveidīga humānā palīdzība, kas tiek apkopota ar kustības “Uzņēmēji mieram” atbalstu.

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju “Uzņēmēji mieram” īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI