DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs pieņem jaunos Jordānijas un Kubas vēstniekus akreditācijas vizītē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 15. septembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītē pieņēma Jordānijas Hāšimītu Karalistes nerezidējošo vēstnieku Latvijā Dajfallu Alī Dajfallu Alfājizu (Daifallah Ali Daifallah Alfayez) un Kubas Republikas nerezidējošo vēstnieci Beatrisi Parru Gonsalesu (Beatriz Parra González).

Sarunā ar Jordānijas vēstnieku tika atzinīgi novērtēts līdzšinējais abu valstu politiskais dialogs gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās. Vienlaikus amatpersonas vienojās par nepieciešamību turpināt darbu ekonomiskās sadarbības stiprināšanā, uzsverot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, loģistikas, transporta un tūrisma jomas. Tikšanās laikā tika pārrunāti arī ES–Jordānijas un NATO–Jordānijas sadarbības aktuālie jautājumi, valsts sekretāram atzinīgi novērtējot Jordānijas aktīvo lomu Eiropas Savienības un ES Dienvidu kaimiņu sadarbībā un NATO Vidusjūras dialogā. Apspriežot reģionālās aktualitātes, valsts sekretārs pauda Latvijas nostāju pret Krievijas agresiju Ukrainā, uzsverot Krievijas atbildību par karu un tā radītajām sekām. Jordānijas vēstnieks savukārt informēja par aktualitātēm Tuvo Austrumu reģionā, īpašu uzmanību pievēršot Izraēlas–Palestīnas dialogam un situācijai Sīrijā.

Sarunā ar Kubas vēstnieci Valsts sekretārs informēja par drošības situāciju reģionā un Latvijas palīdzību Ukrainai, uzsverot multilaterālās sistēmas nozīmi reģionālajam un globālajam mieram un drošībai. A. Pelšs iepazīstināja Beatrisi Parru Gonsalesu ar Latvijas iniciatīvām ANO un apliecināja Latvijas interesi sadarboties ar Kubu gan divpusēji, gan Eiropas Savienības–Latīņamerikas un Karību valstu kopienas ietvaros (ES-CELAC). Sarunu partneri pauda interesi par savstarpējo tirdzniecības apjomu palielināšanu un sadarbības iespēju izskatīšanu digitālajā jomā. 

Jordānijas vēstnieks rezidē Hāgā, Nīderlandē, Kubas vēstniece – Helsinkos, Somijā.

Vēstnieku akreditācija pie Valsts prezidenta plānota 2022. gada 16. septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI