DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrijas grantu projektu konkursā saņemti 33 pieteikumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrijas piektajā ikgadējā grantu projektu konkursā militāra vai divējāda lietojuma produktu attīstības atbalstam saņemti 33 pieteikumi, pēc kuru izvērtēšanas labāko projektu īstenošanai tiks sadalīts līdzfinansējums 400 000 eiro apmērā.

“Pēdējo gadu laikā Latvijas militārā industrija piedzīvo patiesu izrāvienu, un ar ministrijas grantiem īstenotie projekti tam ir spilgts apliecinājums. Inovācijas Latvijā spēj īstenot ne tikai lieli un plaši zināmi uzņēmumi, bet arī jauni pētnieki un entuziasti, kas novērtē un izmanto iespēju palīdzēt Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Šī gada pieteikšanās konkursam noslēdzās 8. augustā, kopumā saņemot 33 projektu pieteikumus tādās nozarēs kā informācijas tehnoloģiju risinājumi militāram pielietojumam, bruņojums, dažāda tipa militārās būves un platformas, individuālais ekipējums, mākslīgais intelekts un bezpilota sistēmas.

Iesaistot nozares ekspertus un profesionāļus šomēnes tiks pabeigta projektu izvērtēšana atbilstoši nolikuma kritērijiem. Tiek vērtēta produkta pielietojamība aizsardzības un drošības nozarē, komersanta vispārējā spēja attīstīt projektu, produkta novitāte, tehnoloģiskā ietilpība, pētniecības organizāciju iesaiste, kā arī starptautiskā konkurētspēja un ekonomiskā ietekme uz komersanta turpmāko komercdarbību.

Aizsardzības ministrijas atbalsta īpatsvars vienam projektam ir 50% no attiecināmajām izmaksām, ko var palielināt līdz 75%, ja projekts paredz pētniecības iestāžu iesaisti vai to pētnieciskā darba rezultātu izmantošanu, veicinot tehnoloģiju pārnesi, kā arī sadarbību ar pētniecības iestādēm.

Kopš 2018. gada Aizsardzības ministrija jaunu un inovatīvu vietējo produktu izstrādes atbalstā ir investējusi 1,69 miljonus eiro, tādējādi paaugstinot Latvijas aizsardzības un drošības jomas komersantu konkurētspēju, eksportspēju un inovāciju spējas, kā arī sadarbību ar pētniecības institūcijām.

Konkursa rezultāti septembra beigās tiks publicēti Aizsardzības ministrijas tīmekļa vietnes http://www.mod.gov.lv sadaļā “Uzņēmējiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI