DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas valsts mežu vēstniecībā notiks “Māla darbnīca”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto.

Trešdien, 21. septembrī, Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina uz podnieka Krista Ozoliņa meistarklasi “Māla darbnīca”, kuras laikā dalībnieki varēs iegūt teorētiskas un praktiskas zināšanas māla trauku izveidē un paši radīt unikālus ikdienā lietojamus traukus.

Trīs stundu garajā meistarklasē, kas notiks Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, dalībnieki iepazīs svēpēto keramiku, uzzinās, kā rodas tās krāsa un kāpēc tā ir tik unikāla. Podnieka Krista Ozoliņa vadībā dalībnieki paši veidos savus svēpētās keramikas traukus, tāpat Krists Ozoliņš atbildēs uz jautājumiem, palīdzēs izvairīties no biežākajām kļūdām un sniegs atbalstu ieceres realizēšanā. Meistarklasē var piedalīties ikviens, arī bez priekšzināšanām, jo visu vajadzīgo varēs iemācīties uz vietas. “Māla darbnīca” notiks no pulksten 18 līdz 21.00.

Pēc darbnīcas savus izveidotos traukus dalībniekiem būs iespēja ņemt līdzi uz mājām, lai tos pabeigtu dekorēt un pulēt, taču nedēļas laikā darbi būs jāatved atpakaļ uz LVM vēstniecību, no kurienes tie tiks nogādāti uz cepli un izdedzināti. Pēc dedzināšanas gatavos traukus varēs saņemt LVM vēstniecībā.

Pieteikšanās

Dalībnieku skaits darbnīcā ir ierobežots, tāpēc dalība iepriekš jāpiesaka, rakstot uz e-pastu vestnieciba@lvm.lv, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu, adresi un tālruņa numuru. Dalība meistarklasē tiks apstiprināta pēc priekšapmaksas rēķina apmaksas saņemšanas. Dalības maksa vienai personai ir 10 eiro.

Krists Ozoliņš ar podniecību nodarbojas vairāk nekā 10  gadus, galvenokārt strādā ar mālu, no tā veidotos traukus apdedzinot tradicionālā malkas ceplī. Podniecību apguvis pie meistara Evalda Vasilevska.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI