DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vjačeslavs Dombrovskis: inflācijas pieauguma apstākļos būtiski sniegt atbalstu eksportējošiem uzņēmumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Energoresursu cenu pieaugums Latvijā ir bijis krietni lielāks, nekā citās Eiropas valstīs, un tas nosaka arī augstāku inflācijas līmeni. Tas var negatīvi ietekmēt mūsu eksportējošo uzņēmumu konkurētspēju, kā arī, sliktākajā gadījumā, daudziem radīt maksātnespēju. Līdz ar to būtiski vērtēt atbalsta iespējas ne vien mājsaimniecībām, bet arī eksportējošiem uzņēmumiem,” trešdien, 14. septembrī, pēc Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdes sacīja tās priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Komisija sēdē sprieda par prognozēm saistībā ar inflāciju un iespējamiem pasākumiem tās mazināšanai. Kā deputātus informēja Latvijas Bankas pārstāvji, strauja inflācija šobrīd ir novērojama visā pasaulē, taču Baltijas valstīs tā ir viena no augstākajām eirozonā. Inflāciju būtiski ietekmē enerģijas un pārtikas cenu kāpums.

“Energoresursi un pārtika ieņem lielāku īpatsvaru mūsu mājsaimniecību patēriņa grozos, nekā citās Eiropas valstīs, taču tas tikai daļēji izskaidro, kāpēc inflācija Latvijā un Baltijas valstīs kopumā ir daudz augstāka nekā citās Eiropas valstīs,” sacīja V. Dombrovskis, rosinot meklēt plašākus atbalsta veidus.

Spriežot par efektīvākajiem atbalsta mehānismiem mājsaimniecībām, sēdes dalībnieki izvērtēja līdzšinējo pieeju daļēji kompensēt cenu pieaugumu salīdzinājumā ar iespēju noteikt griestus energoresursu cenām. Tāpat pārrunāti jautājumi saistībā ar lauksaimniecības produktu cenu pieaugumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI