DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Biedrība “Sievietes transportā” sadarbībā ar Satiksmes ministriju aicina uz forumu, kas veltīts aktuālai tēmai – “Sievietes karjeras iespējas pasažieru pārvadājumos: no darbinieces līdz vadītājai”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar mērķi uzlabot sieviešu iespējas izvērst profesionālo darbību transporta nozarē, ņemot vērā ekonomiskās situācijas izmaiņas, straujo tehnoloģisko attīstību nozarē un mobilitātes pakalpojuma pieprasījumu Satiksmes ministrijas Lielajā zālē Gogoļa ielā 3, Rīgā, ceturtdien, 15. septembrī, no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00 notiks forums “Sievietes karjeras iespējas pasažieru pārvadājumos: no darbinieces līdz vadītājai”.

Foruma misija ir aicināt pārskatīt izveidojušos priekštatus un stereotipus par transporta nozares (ne)piemērotību sieviešu karjeras izvēlē.

Pasākumā atklāšanas uzrunu dalībniekiem teiks Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova. “Mūsdienās sievietes pasažieru pārvadājumos darbojas ne tikai administratīvā un vadības līmenī, bet arī kā transportlīdzekļu vadītājas un transporta inženieres, dalījums sieviešu un vīriešu darbības jomās vairs nepastāv. Kā jebkurā jomā arī transporta nozarē galvenais ir konkrētā cilvēka kompetences, kā arī vēlme mācīties un pilnveidot savas prasmes. Par izaicinājumiem un iespējām transporta un pasažieru pārvadājumu jomā, tostarp arī no cilvēkresursu aspekta, ir jādiskutē, lai veicinātu izpratni un rastu efektīvākos izaicinājumus,” uzsver Ilonda Stepanova.

Forumā uzstāsies transporta nozares profesionāles un profesionāļi, daloties pieredzē par sieviešu nodarbinātības jautājumiem, pārstāvot savas nozares uzņēmumus, valsts pārvaldes institūcijas, augstāko izglītību un pētniecību. Foruma referenti iepazīstinās ar jaunākajiem pētījumiem, kas atklāj transporta nozares šī brīža aktuālākos jautājumus par autobusu vadītāju trūkumu un dzimumu pārstāvniecību nozarē; par apmācību un kursu iespējām visos izglītības līmeņos transporta un loģistikas jomā un personīgās izaugsmes un koučinga izmantošanas iespējām, mainot profesiju.

Pasākuma dalībnieki/-ces no: Biedrība “Sievietes transportā”, AS “Rīgas starptautiskā autoosta”, SIA “Latvijas Sabiedriskais autobuss”, AS “Pasažieru vilciens”, RPSIA “Rīgas satiksme”, PSIA “Ventspils Reiss”, Rīgas Tehniskā universitāte, Biznesa vadības koledža, personīgās un profesionālās izaugsmes treneri.

Foruma diskusiju daļā transporta nozares profesionāļi un iesaistīto pušu pārstāvji diskutēs par Eiropas Savienības Direktīvu par autovadītāja apliecībām, tajā skaitā obligātā priekšnoteikuma prasības iegūt C kategoriju, atcelšanu Latvijā un profesionālu autovadītāju minimālā vecuma samazināšanu; profesijas piemērotību sieviešu nodarbinātībai, arī Ukrainas bēgļu nodarbinātībai transporta nozarē; profesijas popularitātes veicināšanu un jauniešu piesaisti profesijai.

Diskusijas dalībnieki no VSIA “Autotransporta direkcija”, VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija”, Latvijas Pasažieru Pārvadātāju Asociācija, Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrība LAKRS, u.c.

Plašāka informācija par Forumu publicēta:

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI