DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Tiekas Latvijas un Moldovas robežapsardzības iestāžu vadītāji

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts robežsardze.

Šīgada 13.–16. septembrī Latvijā norisinās Latvijas Republikas Valsts robežsardzes priekšnieka ģenerāļa Gunta Pujāta un Moldovas Republikas Iekšlietu ministrijas Robežpolicijas Ģenerālinspekcijas priekšnieka Rosian Vasiloi tikšanās.

Tikšanās laikā tiks apspriesta situācija uz abu valstu robežām un tās attīstības tendences, prezentēti iestāžu darbības rezultāti, pārrunāti jautājumi, kas saistīti atbalsta sniegšanu Moldovas pusei personālā apmācību jomā un pieredzes apmaiņā jautājumos, kas skar migrācijas plūsmu pārvaldību, kā arī diskutēts par potenciāliem divpusējās un daudzpusējās Latvijas un Moldovas robežapsardzības iestāžu sadarbības virzieniem un mehānismiem, kopīgu projektu realizācijas iespējām un divpusējās sadarbības plānu 2023. gadam.

Vizītes laikā Moldovas delegācija viesosies Rīgas pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru "Mucenieki", kur iepazīsies ar centra aprīkojumu un iekārtojumu, kā arī aizturēto ārzemnieku ievietošanu un izmitināšanu.

Tāpat ir plānots Ventspils pārvaldes apmeklējums, kura laikā delegācijai tiks prezentēta Jūras operāciju koordinācijas centra darbība, kā arī tiks demonstrētas VRS kuģošanas līdzekļu taktiskās un praktiskās spējas, jūras robežuraudzības veikšanai, atbalsta sniegšanai citām Valsts robežsardzes struktūrvienībām un sadarbības institūcijām, kā arī dalībai meklēšanas un glābšanas operacijās jūrā (SAR).

Vizīte tiek organizēta pamatojoties uz Latvijas Republikas Valsts robežsardzes un Moldovas Republikas Iekšlietu ministrijas Robežpolicijas Ģenerālinspektorāta sadarbības plānu 2022. gadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI