DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijā darba vizītē ieradīsies Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorāta koordinatore Katrīna Trautmane

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 14. septembrī darba vizītē Latvijā ieradīsies Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorāta Ziemeļjūras-Baltijas TEN-T pamattīkla koridora koordinatore Katrīna Trautmane (Catherine Trautmann). Vizītes mērķis ir uzsvērt dzelzceļa arvien pieaugošo lomu jaunajā ģeopolitiskajā situācijā, apstiprinot Rail Baltica projekta stratēģisko nozīmi, kas vairs nav tikai prioritāte – tas ir pienākums. Trautmane darba vizītē apmeklēs Somiju un Baltijas valstis, lai apliecinātu atbalstu Rail Baltica projektam. Darba vizīte Somijā un Baltijas valstīs ilgs no 12. līdz 16. septembrim.

14. septembrī Eiropas Komisijas koordinatore tiksies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, Saeimas deputātiem, satiksmes ministru Tāli Linkaitu un Finanšu ministrijas pārstāvjiem.

Vizītes laikā K. Trautmane tiksies ar VAS “Latvijas dzelzceļš” vadību, lai pārrunātu “Amber Train” projekta aktualitātes kravu pārvadājumu jomā. “Amber Train” ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālo dzelzceļa uzņēmumu un Igaunijas “EVR Cargo” kopīgs projekts, lai kopīgi attīstītu intermodālo kravu pārvadājumus, izmantojot dažādus transporta veidus.

Tāpat plānota tikšanās ar Baltijas valstu kopuzņēmuma un Rail Baltica projekta koordinatora RB Rail AS vadības pārstāvjiem, lai apliecinot atbalstu projektam, veicinātu tā ātrāku un efektīvāku īstenošanu. Pēc tam plānots Rail Baltica dzelzceļa infrastruktūras Rīgas Centrālā dzelzceļa mezgla sekcijas būvlaukuma apmeklējums un apspriede ar projekta nacionālā ieviesēja Latvijā – uzņēmuma “Eiropas Dzelzceļa līnijas” vadības pārstāvjiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI